אנטיהיסטמינים מהדור הישן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנטיהיסטמינים מהדור הישן
    ניב
    28/08/2012

שלום רב פרופ' פינקלשטיין,

אני בן 28, מאובחן עוד מתקופת הצבא כ- DSPS, שלא מפריעה לי כלל כיוון שאינני עובד, ולימודיי באונ' הפתוחה מאפשרים לי לקום אחה"צ. תמיד הייתי חייב כ-9-10 שעות שינה בכל לילה, אחרת מתקשה לתפקד קוגניטיבית ופיזית (כאבי בטן, שלשולים, צרידות ואפילו חום). כרגע אני הולך לישון כל לילה בשעה 2-4 בלילה וקם כ-10 שעות לאחר מכן.

טופלתי בעבר בסירקדין, שגרם לכאבי ראש ולא ממש עזר. איכשהו גיליתי שתרופה בשם "פרופיטן", אנטיהיסטמין מהדור הישן, משרה עליי עייפות מטורפת ושינה כחצי שעה- שעה לאחר שאני לוקח (קיבלתי מרשם מזמן, לאלרגיה שהייתה לי).
    נשאלת השאלה, האם אפשרי להשתמש בה כדי להסדיר את שעות השינה (או לעזור לישון טוב יותר בימים של מתח, כמו לפני טיסה למשל?)
    אני מבין שאין ממש תופעות לוואי ואינה ממכרת. אני לא לוקח קבוע, רק מדי פעם, אם מתקשה להרדם או צריך ללכת לישון מוקדם כדי להתעורר בבוקר.

לתשובתך אודה,

ניב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנטיהיסטמינים מהדור הישן

הוספת תגובה

• אנטיהיסטמינים מהדור הישן - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    30/08/2012

שלום רב,
    את הפרופיטן אתה יכול ליטול ורק לנהוג בזהירות אם אתה מטושטש למחרת. עם זאת מן הראוי לפתור את בעית השינה שלך. אולי ניתן להיעזר במלטונין שונה ממה שנולת. או בטיפול קוגניטיבי התנהגותי.
    בקש הפניה למעבדת שינה.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו