מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנטיהיסטמינים מהדור הישןניב28/08/2012
שלום רב פרופ' פינקלשטיין,
אני בן 28, מאובחן עוד מתקופת הצבא כ- DSPS, שלא מפריעה לי כלל כיוון שאינני עובד, ולימודיי באונ' הפתוחה מאפשרים לי לקום אחה"צ. תמיד הייתי חייב כ-9-10 שעות שינה בכל לילה, אחרת מתקשה לתפקד קוגניטיבית ופיזית (כאבי בטן, שלשולים, צרידות ואפילו חום). כרגע אני הולך לישון כל לילה בשעה 2-4 בלילה וקם כ-10 שעות לאחר מכן.
טופלתי בעבר בסירקדין, שגרם לכאבי ראש ולא ממש עזר. איכשהו גיליתי שתרופה בשם "פרופיטן", אנטיהיסטמין מהדור הישן, משרה עליי עייפות מטורפת ושינה כחצי שעה- שעה לאחר שאני לוקח (קיבלתי מרשם מזמן, לאלרגיה שהייתה לי).
נשאלת השאלה, האם אפשרי להשתמש בה כדי להסדיר את שעות השינה (או לעזור לישון טוב יותר בימים של מתח, כמו לפני טיסה למשל?)
אני מבין שאין ממש תופעות לוואי ואינה ממכרת. אני לא לוקח קבוע, רק מדי פעם, אם מתקשה להרדם או צריך ללכת לישון מוקדם כדי להתעורר בבוקר.
לתשובתך אודה,
ניב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיהיסטמינים מהדור הישן - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין30/08/2012שלום רב,
את הפרופיטן אתה יכול ליטול ורק לנהוג בזהירות אם אתה מטושטש למחרת. עם זאת מן הראוי לפתור את בעית השינה שלך. אולי ניתן להיעזר במלטונין שונה ממה שנולת. או בטיפול קוגניטיבי התנהגותי.
בקש הפניה למעבדת שינה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)