מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צורך עז בשינהרן03/09/2012
שלום רב,
אני גבר בן 32, אני ישן בלילה רגיל בין 7-8 שעות, כאשר אני ישן מתחת ל-7 שעות אני ממש גמור ביום למחרת, ואם אני ישן מתחת ל-8 שעות שינה בלילה קשה לי לתפקד ביום, זה מצב שממש קשה לי איתו כי אני רוב היום עובד ולא נשאר לי זמן להנות משאר היום כי אני חייב ללכת לישון מוקדם אחרת כל היום למחרת שלי נהרס ואני לא מרוכז ועייף לחלוטין, אני רואה שאצל אף אחד מהחברים שלי המצב לא ככה ורובם לפעמים גם ישנים 5 שעות בלילה ומצליחים לתפקד למחרת,
רציתי לדעת מה הסיבה לכך שהגוף שלי צריך לישון יותר שעות מאחרים כדי לתפקד? האם יש לי דרך לפתור זאת כדי שאוכל לנצל יותר שעות עירות במהלך היממה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צורך עז בשינה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין04/09/2012שלום רב,
אני מבין מפנייתך שבמידה ואתה ישן 8 שעות הרי שהכל כשורה.
במידה וכך הדבר, יתכן ועבודתך מעייפת מאד. יתכן ויש גורם רפואי לכך כולל אולי איכות שנתך שאיננה נאותה. מאידך יתכן שפשוט זה הצורך של מערכת העצבים המרכזית שלך.
לא ניתן לענות לשאלתך בלי לבצע ברור מתאים.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' יהודה
רן04/09/2012אני עברתי בדיקה במעבדת שינה ולא מצאו לי הפרעת שינה,
האם ייתכן שפיזיולוגית בנאדם X צריך 9 שעות שינה בלילה כדי לתפקד ובנאדם Y צריך 6 שעות שינה בלילה?
ואם כן,מה גורם להבדלים הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' יהודה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין05/09/2012שלום רב,
בני האדם אינם זהים ולכן אין פלא בכך שהשונות בינינו קיימת גם בנושא זה.
עם זאת בדיקת שינה איננה תכלית הכל והיא מהווה רק משבצת בתשבץ שהוא הפציינט.
בנוסף לבדיקת השינה ישי לבצע בדיקות נוספות לאחר שיחה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)