מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דראליזציהדור05/09/2012
שלום. יש לי שאלה. לפני 5 שנים, כאשר הייתי בן 18, עקב התקף חרדה, התחלתי לסבול מהפרעת דה ראליזציה (הפרעה ניתוק דיסוציאטיבית), עם הרבה אמונה וכח רצון המשכתי לתפקד בחיים ולאט לאט בערך לאחר שנה-שנה וחצי דברים הסתדרו וחיי חזרו למצב נורמלי. לאחרונה, אחרי הלחץ של תקופת המבחנים באוניברסיטה, הכל חזר. ניסיתי לשבת עם עצמי ועם ויקיפדיה ולנסות להבין מה יכולות להיות הסיבות לכך. טראומה רצינית לא זכור לי שעברתי, התעללות מינית גם כן, אך גורם אפשרי אחד מאוד התאים לי. בעיות השינה שלי. אני בעצם אף פעם לא ראיתי בהם בעיות. אני אוהב את הלילה. אני לא הולך לישון לפני 2-3 בבוקר גם בתקופות הלימודים, ולעיתים לא ישן בכלל. אני למדתי לתפקד על שעתיים שינה בלילה באופן מיטבי. הוצאתי ציונים מדהימים במבחנים בלי לישון בכלל בלילה. למעשה את רוב השנה האקדמית האחרונה עשיתי כמעט ללא שינה. סופי שבוע הספיקו לי להשלים את החסר. האם התופעה מוכרת לך? יש לציין שעכשיו אני בחופשה, שעות השינה שלי הפוכים לגמרי ואני נרדם ב5 בבוקר וקם ב2 בצהריים, אך גם עם שעות שינה מספקות (9 שעות) אני חווה דה ראליזציה קשה ומשתקת. אשמח לכל עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דראליזציה - תגובה
ד''ר ירון חביב05/09/2012אין ספק שבעייתך מורכבת
1. יש צורך בטיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי רציני על מנת להתמודד בצורה מיטבית עם הבעיה
2. לגבי הנושא של השינה - היכולת להשלים שעות שינה בסופי שבוע ולתפקד היטב מוטלת בספק\ כדאי לארגן שעות שינה מסודרות בשעות הלילה - ללכת לשון בשעב קבועה ולקום בשעה קבוע (ניתן להעזר בהתחלה במלטונין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)