מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר שינה כרוניאורית06/09/2012
שלום אני בת 55, מאז הפסקת המחזור לפני שלוש וחצי שנים היו לי בתחילה כמה לילות לבנים לחלוטין.ומאז אני ישנה בלילה שעתיים עד שלוש ולפעמים בכלל לא.ניסיתי דיקור שעזר מידי פעם ועכשיו כבר לא.קיבלתי כדורי אלטרולט שעזרו רק לשבועיים וגם רק לארבע שעות בלבד.מרופאת נשים קיבלתי הורמון אביאנה שעזר רק לגלי החום.רופאת משפחה נתנה הורמון שינה שלא עזר בכלל.לפני כחודש לקחתי חצי כדור בונדורמין שעזר בלילה הראשון ועד הלילה השביעי כבר ישנתי שעה בלבד.הלכתי לפיסכיאטר לפני שבוע שהציע שאקח כדור שלם אבל אחרי יומיים גם כדור וחצי לא עוזר לי לישון. חייבת לציין שכבר לפני שנה אובחנתי עם ירידה בזיכרון.נכון להיום אני עייפה כרונית מבולבלת עם בעיות קשב וריכוז קשות.כל המצב גורם לי לדיכאון ובכי אני מבוהלת ממה שקורה לי כי רוב היום אני מעורפלת וקשה לי לתפקד ואני לא מכירה את האישה שהפכתי להיות.ומה בסך הכל ביקשתי ? רק קצת לישון.האם יש לכם משהו שיכול לעזור ולהציל את השפיות שלי.תודהה רבההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שינה כרוני - תגובה
ד''ר ירון חביב08/09/2012שלום
הפסקת המחזור ושינויים הורמונלים יכולים לגרום אכן לשינויים שונים בינהם שינויים הקשורים במצב הרוח, הפרעות שינה וכדומה.
הסיבה הנפוצה ביותר לאינסומניה או חוסר שינה היא דיכאון ומצב רוח ירוד - יש לברר את הנושא הזה כגורם ראשוני להפרעות השינה, עם כי אני מסגים עימך שהקשר הוא דו כיווני
ולכן המלצותי
1. בדיקת פסיכיאטר . פסיכולוג לטיפול בהפרעת דיכאון במידה וישנה כזו
2. שימוש קצר טווח בכדורי שינה (מדור חדש יותר)
3. ארגון סדר יום שכולל בעיקר כניסה ויציאה לשינה בשעות קבועות כולל הסדרת אזור השינה בצורה האופטימלית
4. בדיקת שינה
אגב
אלטרולט במינון נמוך הוא כדור המיועד היום לטיפול בכאב כרוני ותופעת לוואי שלו היא שינה טובה טובה יותר (יועד במקור לטיפול נגד דיכאון במינונים גבוהים מאוד) . הוא אינו כדור שינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת רוב הדברים שהמלצת כבר יישמתי
אורית09/09/2012שלום ד"ר שכחתי לציין שאובחנה אצלי פיברומיאלגיה לפני כשלוש שנים.עם תשישות כרונית .למזלי גיליתי את משקה האלוורה מיוצבת לפני כשנתיים והוא מאוד עוזר לי עם הכאבים והתשישות.לכן קיבלתי אלטרולט לשינה למרות שכמעט ואין לי כאבים חוץ ממפרקים תפוסים,אבל הוא כבר לא עוזר לשינה האם יש קשר בין הפיברומיאלגיה להפרעות שינה הקשות וחוסר שינה בכלל? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת רוב הדברים שהמלצת כבר יישמתי - תגובה
ד''ר ירון חביב09/09/2012היי
אכן פיברומיאלגיה בהחלט קשורה להפרעות שינה
לכאבים כרונים ולעייפות כרונית
אלטרולט בהחלט יכוטל להועיל לפיברומיאלגיה
פיברומיאלגיה היא בעיה קשה שהדבר המשמעותי שעוזר לה היא פעילות גופנית מוקפדת ויומימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנואשת מחוסר תגובה של כדורי השינה
אורית22/09/2012שלום ד"ר ירון אחרי שכדור השינה בונדורמין הפסיק להשפיע אחרי ימים ספורים וגם כדור וחצי.הרופא רשם לי נוקטורנו של 7.5 מ"ג .לצערי נרדמתי לארבע וחצי שעות בלבד.ויורדת לשלוש שעות חייבת לציין שמעולם קודם לא לקחתי כדורי שינה והניסיון שלי קצר מאוד.מדוע גופי כמעט אינו מגיב לכדורי שינה.אני נואשת מעייפות.אני כמו זומבי מהשעה שבע בערב אני כבר לא מתפקדת לגמרי.אנא.בבקשה תציל אותי.אם יש משהו שיכול עזור לי לישון.אני כבר לא חיה אני רק מנסה לשרוד כל יום מחדש.וזה תוך ניהול בית ועבודה.שגם זה נעשה בצורה לקויה מעייפות תודה רבההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא עזרו לי בבעית חוסר השינה
אורית28/09/2012אנא.ענו לי באם יש לכן פיתרון לבעיה שלי.איני יכולה יותר לחיות ולתפקד ללא שינה.הצילו בבקשה.תודה רבההה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא עזרו לי בבעית חוסר השינה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין02/10/2012שלום רב,
לצערי לאניתן לטפל בך מעל דפי האינטרנט. האיש המתאים או הפסיכיאטר המטפל בך.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיצירת קשר
חנית18/09/2012אורית שלום
אשמח אם תיצרי איתי קשר בעניין משקה האלוורה והפיברומילאגיה
אני באותם מקומות שלך כמעט אחד לאחד,ואני חושבת שהפתרון(אין פתרון הכוונה היא להקלה וזה רק בטיפול בפיברו)אם את מרגישה שזה עזר לך צרי איתי קשר כי אני נואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חנית.אשמח ליצור איתך קשר
אורית22/09/2012אשמח ליצור איתך קשר ולידע אותך .רק אמרי לי איך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)