מתעורר ולא יכול לזוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתעורר ולא יכול לזוז
    מאיר
    15/05/2007

בזמן האחרון התחילה לי תופעה שמאוד מפחידה אותי. אני מתעורר מחלום ולא יכול לזוז, אני מרגיש כאילו אני עדיין בחלום, אבל אני לא, אני כבר ער ומנסה לזוז או להשמיע קול ולא יכול לעשות את זה. מה זה ואיך פותרים את זה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתעורר ולא יכול לזוז

הוספת תגובה

• שיתוק שינה

ד''ר מיכל לוסטיג
    15/05/2007

התופעה שאתה מתאר הנה תופעה יחסית שכיחה וב90% שפירה לחלוטין. מפחידה אומנם אין בה כל סיכון. מדובר בתופעה בה מרכיב כלשהו משנת החלום מתמשך קמעה -מרכיב של שיתוק השרירים האופיני לשלב שינה זה.
    באחוז קטן ביותר של המקרים שיתוק שינה מתלווה לתופעות נוספות כמו ישנוניות יתר במהלך היום הזיות וכו. ואלה דורשים התערבות תרופתית.
    שיתוק שינה כתופעה מבודדת אינו מסוכן .

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשיתוק שינה

יהודה
    22/06/2007

לפני כמה דקות הייתי ממש מבוהל- אני יספר למה.
    לא ידעתי שהבעיה היא בעיה ידועה ומוכרת- ובשבוע האחרון היא קרתה לי כמעט כל לילה.
    במסגרת הצבאית אני יושן על ספה, 3-4 שעות בלילה.
    במהלך היום אני די עייף מהמצב- וזה די נורמלי אני מניח..
    וכל לילה כמובן- זה היה חוזר ולא הייתי בטוח מה קורה איתי- אז נבהלתי לגמרי.
    חזרתי היום הביתה- מצונן ועם קצת כאבי ראש (מגרנות)- ועכשיו קמתי משינה.. עם אותה בעיה- רק עם הבדל אחד.
    העיניים שלי היו פקוחות כמו תמיד, ולא יכולתי להזיז כל חלק בגוף כמו תמיד.
    אבל הפעם ראיתי מול העיניים שלי סכין יפנית לבנה מעוצבת- לא ראיתי אחת כזאת בחיים שלי, והיא הופיעה למשך 10 שניות ונעלמה.
    רק אחרי דקה יכולתי לזוז- ולא הבנתי מה קורה איתי ולמה..

אחרי שקראתי את הקטע נרגעתי- אבל הקטע של הסכין עדיין מלחיץ אותי- האם זה ההזיות עליהם מדובר? ואם כן- איזה תרופות לקחת בשביל להפסיק את זה..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוק שינה והזיות

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    26/06/2007

שיתוק שינה עלול להיות מלווה בהזיות כמו שתארת.
    הטיפול הוא קודם כל שינה מספקת! חסך שינה עלול להחמיר או אפילו להביא להופעת שיתוק שינה. אם גם אחרי שינה מספקת התופעה לא חולפת ומטרידה ניתן לנסות טיפול תרופתי.

לילה טוב.

ד"ר שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו