ברצוני להתייעץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברצוני להתייעץ
    דניאל
    06/11/2012

אני בן 23
    מאז שנכנסתי לחיי עבודה זכור לי כי השינה שלי לא היתה מסודרת,
    הבעיה אצלי היא לא איכות השינה, לרוב שאני ישן השינה טובה,
    אבל לשעות תפקוד שלי תמיד יש נטייה להפוך לארוכות יותר, אם הלכתי לישון אתמול בחצות, היום אני אגיע למצב שאני מצליח להרדם רק ב1-2 לפנות בוקר
    עם הזמן בגלל הבעיות והבעיה לתפקד בעבודה במשמרות התחלתי לצרוך כדורי שינה מסוג ברוטיזולן, השתדלתי שלא לצרוך אותם בצורה רציפה אלא רק ממש כשאני נזקק לקום באופן פתאומי והגוף לא מצליח להרדם, אבל כבר הגעתי למצב שההרגשה של כדור אחד בקושי מורגשת,
    היום למשל קמתי בשעה 6 בבוקר לעבודה אחרי 5 שעות שינה בלבד, והרגשתי מאוד עייף בשלב מסויים של היום, אבל עכשיו שהשעה 15 דקות ל1 לפנות בוקר אני אפילו לא מצליח להחזיק את העיניים סגורות, וזוהי תופעה שחוזרת על עצמה, לפעמים גם נרדמתי לפני ואז התעוררתי באמצע הלילה כאילו נמנתי שנת צהריים,
    היו שלבים בחיים שעבדתי באופן רציף רק בשעות הבוקר ובשלב מסויים הרגשתי שהמחזוריות הסתדרה פחות או יותר, אבל לא משנה מה אני עושה אני תמיד חוזר למצב של ערנות בשעות הלילה למרות פעילות בשעות היום גם, ואני לא יודע מה לעשות עם זה, מה ההמלצה ?..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברצוני להתייעץ

הוספת תגובה

• ברצוני להתייעץ - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    06/11/2012

שלום רב,
    אני מבין שעבודתך איננה רק בשעות הבקר אלא הנך עובד משמרות ועובד גם בשעות אחרות. עם זאת אינני יודע אם אתה עובד גם לילות. חסרים בפנייתך גם נתונים אחרים שהם חיוניים למענה ענייני. יתכן ויש לך שילוב של הפרעה יסודית בשעון השינה שלך ועבודת משמרות שגרמה להחמרה במצבך. עבודת משמרות יכולה לגרום בפני עצמה להפרעה בשעון השינה והיא נקראת shift work sleep disorder.
    בכל מקרה ברוטיזולן איננה התרופה המתאימה לך.
    בקש הפניה למעבדת שינה או פנה לרופא שינה ותקבל אבחון וטיפול בהתאם.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו