מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות שינה בינוניותיניב10/12/2012
ד"ר שלום.
אני בחור בשנות ה30 לחיי. יש לי פגיעה באף לאחר ריסוק של מחיצת האף וניתוחי SMR שהצליחו חלקית - (מחיצה בצורת "S" כתוב בגליון).
התלוננתי רבות על עייפות, נחירות חזקות והפסקות נשימה בשינה (אישתי נבהלת).
בבדיקת שינה עולה, כי יש לי דום נשימה בינוני (כ-25+ הפסקות נשימה בשעה).
הומלץ על טיפול בCIPAC.
האמת שמה שמפריע לי מאוד זה, הפגיעה בריכוז ובתפקוד שלי - הן בבית והן בעבודה. אני משקיע מאוד בעבודה, אך טועה המון ולבוס שלי אין סבלנות לכך יותר. הוא אפילו מוכן לכתוב מכתב לביטוח הלאומי, כי הוא רואה כמה אני משתדל אבל הוא לא יכול להמשיך עימי (זו הפעם השניה שמפוטר וכל פעם אומרים רק דברים חיובים על האישיות וההשקעה, אבל הטעויות כל כך רציניות שאי אפשר להמשיך כך). אני משתמש בריטלין בשנים האחרונות בגלל שהתלוננתי רבות על הנ"ל ועל עייפות קשה מאוד אך עדיין התוצאה איננה טובה. אני סובל כתוצאה מהפיטורין וההשפלות מדיכאון ומטופל בקונצרטה.
אני לא מעוניין להשתמש כרגע במכשיר נשימה (זה מכשיר נשימה על האף והפה). אני נשוי טרי ואני לא מרגיש שהזוגיות שלנו תוכל להכיל כרגע גם שימוש במכשיר זה ואני לא חושב שזה מגיע לאישתי כל הנ"ל. אני מנסה להשתמש בסד לילה שעשיתי אצל רופאת שיניים וכרית / מיטה מוגבהת. מקווה שזה יעזור.
היכן אני אוכל לקרוא חומר ספרות מקצועית על דום נשימה והתופעות הנלוות לו והאם יש מחקרים שפורסמו על הקשר בין דום נשימה לפגיעה נפשית / חוסר ריכוז / פגיעה בתפקוד *** וכו' (אפילו חומר באנגלית) ? אני מניח שאני לא הראשון שחווה זאת.
המון תודה על העזרה ורק בשורות טובות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שינה בינוניות - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין12/12/2012שלום רב,
יש חומר רב על הנושא. יתכן והנך סובל מדיכאון והפרעת הנשימה בשינה על היבטיה מחמירה את המצב.
אתה זקוק לברור וטיפול בהתאם. הבדיקה במעבדת השינה איננה בסיס לטיפול. אתה זקוק לברור מיוחד כולל צילומי רנטגן מיוחדים ע"מ לאבחן את הסיבות הפרעת הנשימה ואז אפשר להציע לך תוכנית טיפולית שמתאימה לך.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)