מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבדת שינהדן07/03/2008
שלום ד"ר
יש לי כמה שאלות, אני מתנצל מראש, ואקווה שאיענה .
מזה תקופה ארוכה שאני (בן 33 - עם עודף משקל קל, בריא בד"כ) סובל מכאבי ראש ועייפות, ולפעמים קם בבוקר עם תחושת חנק וקוצר נשימה, ולא מצליח לישון שוב.
לאחרונה אני חש לפתע מחנק עוד בטרם אני נרדם, כנראה בשלב הנמנמום ואז זה מעורר אותי, זה קורה גם כשאני ישן על הצד, וכשאני ישן על הגב זה קורה הרבה יותר מהר.
קיבלתי הפנייה מרופא א.א.ג. למעבדת שינה, יש לציין שאני רגיל לישון בשעות מאוחרות בסביבות 3 בלילה, ועד בערך 10 בבוקר.
הגעתי למעבדת שינה, שם הלילה מתחיל כבר בשעה 22.00, אני לא יודע אם בכלל נרדמתי, באופן כללי כשאני מחוץ לבית השינה שלי לא אותה שינה, וגם הכרית שם היתה מאוד לא נוחה כך שהשינה (אם היתה) היתה גרועה, קמתי לשירותים פעמיים, בפעם השניה זה היה ב-4.40 לפנות בוקר, קמתי עם כאב ראש שלא חלף ולא הצלחתי להירדם.
רציתי לשאול האם הבדיקה עדיין תהיה יעילה לאור הנתונים דלעיל, תחושתי שלא נרדמתי.
כמו כן ממש לאחרונה עברתי איזה טיפול כירורגי קטן ובדקו לח"ד ונמדדו לחצי דם גבוהים, גם בביקורת אצל רופא כללי נמדדו לחצי דם גבוהים, עד ללפני כמה חודשים (הפעם האחרונה שבדקתי) לח"ד שלי היה תקין, האם יש לזה קשר ?
וכן קורה שלפעמים בשעת השינה והנמנום אני מרגיש מין קפיצה או של כל הגוף או של הרגליים, כמו מין מכת חשמל חזקה, מה המשמעות של זה ?
אודה לך על התייחסותך
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר09/03/2008עפ"ר די ב-3 שעות שינה בתנאי שיש בהן את כל שלבי השינה כדי לדעת אם מדובר בהפרעת נשימה משמעותית בשינה. את זה יוכלו לומר לך במקום בו עברת בדיקת שינה.
יש קשר בין לחץ דם גבוה להפרעת נשימה בשינה.
הקפיצה שאתה מתאר היא ככל הנראה sleep starts או hypnic jerks - תופעה פיזיולוגית מוכרת בעת מעבר עירות/שינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, וברשותך שאלה
דן09/03/2008תודה לך על תגובתך
מה אם לא ישנתי 3 שעות ? האם אז יש תועלת כלשהי בבדיקה ?
אני משוכנע שלא ישנתי 3 שעות , בוודאי שלא ברציפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות-
ד''ר מיכל לוסטיג09/03/2008שלום,
אנו לוקחים בחשבון כי השינה בעת הבדיקה אינה דומה לשינה האידאלית.
עם זאת מספיקות כ3-4 שעות שינה ברצף על מנת לאתר הפרעות שינה כאלה ואחרות. לחצי דם גבוהים, בעיקר בבקרים ולעיתים קשים לאיזון הנם לפרקים תוצאה של הפרעת נשימה בשינה שאינה מטופלת.
ה"קפיצות" אותן אתה מתאר הקורות בדכ עם הכניסה לשינה הנן תקינות-מעין שלבי עירות בתוך השינה.
ועוד דבר קטן-מתוך תאורך , יתכן ואתה סובל גם מהפרעה בתזמון שינה מסוג נדחה בה השעון הביולוגי שלך מורה אותך לשינה בשעות מאוחרות. כך גם לגבי שעות הריכוז, והרעב. במידה וזה מפריע את שגרת החיים שבנית לעצמך זה ניתן לטיפול.
בברכה
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גם לך, ואותה שאלה כנ"ל
דן09/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיני יכולה לענות יותר מכך
ד"ר לוסטיג09/03/2008תלוי למה הכוונה "לא ברציפות" מה נמצא בבדיקה וכו. בקיצור צריך להסתכל על הבדיקה כדי לקבוע האם היא תקפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה ורלוונטית לרופאות היקרות
דן13/03/2008שלום
התקשרו אלי ממעבדת השינה ו"בישרו" לי שמשום מה קובץ הבדיקה שלי נמחק, כך שלרופא המעבדה לא היה מה לפענח ושאני מוזמן לבדיקה חוזרת.
רציתי לשאול לאור הבדיקה הקודמת שהתקשיתי להירדם, ולאור זה שאני רגיל לישון בסביבות השעה 3 בלילה ולקום בהתאם, מה הגישה הכי טובה שאוכל לנקוט על מנת שאוכל להירדם במעבדת השינה ושהבדיקה תהיה אפקטיבית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר16/03/2008הדבר החשוב ביותר שתסביר לאנשי המעבדה שהרגלי השינה שלך מעט שונים ושאתה רגיל ללכת לישון רק בסביבות 3. אנחנו מאפשרים בדיקת שינה בשעות שמתאימות לנבדקים עם פאזת שינה דחוייה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שזה קיים רק בתל השומר ?
דן16/03/2008כי ציינתי את זה במפורש גם בטפסים וגם בשיחה עם רופא השינה שהפנה אותי למעבדה, ואין אופציה אחרת כנראה אלא רק מתשע וחצי בלילה ועד 6 בבוקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר17/03/2008אנחנו מאפשרים בדיקה בשעות חריגות. איני יודעת לגבי מכונים אחרים.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)