מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יובש בפה בזמן שינהאלי06/01/2013
ד.נ.
אני גבר בן 78, בשנה האחרונה מרגיש יובש בפה בזמן השינה (בסביבת שעה 3 אחרי חצות, בעיקר כאשר אני קם לשירותים ולאחר מכן). רופא א.א.ג. לא מצא סיבה. מה ניתן לעשות כדי לזהות את הסיבה וכדי לטפל בבעיה? בברכה, לאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בפה בזמן שינה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין08/01/2013שלום רב,
יובש פה בשינה יכול להיגרם עקב נחירה ועקב נשימת פה. גם השתנה בשינה יכולה להגרם עקב מאמץ נשימתי ולא רק עקב הגדלת הערמונית.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין נחירות ואין בעיות נשימה
רמי09/01/2013פ.נ.
אני אינני נוחר, וגם אין לי שום בעיה בנשימה בפה. ולכן, שאלתי נותרה בסימן שאלה. מה הצעתך? יום נעים. לאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין נחירות ואין בעיות נשימה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין09/01/2013שלום רב,
בקש שיצפו בך בשנתך ויראו אם אינך נושם פה בשנתך.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נצפתה נשימת פה
רמי09/01/2013פ.נ.
מה לעשות שאשתי כבר צפתה בי בשנתי מאז שיש לי יובש בפה, ולא מצאה שום נשימת פה, או שום תופעה חריגה אחרת, בשנתי. מה נותר לעשות? בברכה, לאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נצפתה נשימת פה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין09/01/2013שלום רב,
פנה לרופא המשפחה אשר יודע היטב איזו בדיקות לבצע.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר הייתי שם
רמי10/01/2013.פ.נ.
אצל רופא המשפחה כבר הייתי, והוא הפנה אותי לרופא א.א.ג., עליו כבר דיווחתי בפנייתי הראשונה בנדון מ-6.1.13! ולכן שאלתי בפורום זה, ולצערי טרם קיבלתי תשובה העונה לבעיה שכבר היצגתי, לרבות הנתונים שאותם כבר ציינתי. האם יש לך עצה נוספת? בברכה, לאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר הייתי שם - תגובה
ד''ר ירון חביב12/01/2013
יש לוודא שאכן מדובר ביובש פה אך ורק במהלך הלילה
או שהוא נמצא גם בשעות היום ומחמיר בלילה בגלל הסיבות שהוסברו
יש לבדוק כמות רוק בפה במהלך היום במצב מנוחה ובמצב תגובה
ישנן סיבות רבות ליובש פה כללי ובינהן תרופות, מחלות מסויימות (כמו סוכרת או תסמונת סיוגרן). במקרים מסויימים ישנה הרגשה בלבד של יובש עם כי מצב כזה אינו נמצא.
הייתי ממליץ להוסיף בשלב זה לחות לחדר (ישנן מכשירים מיוחדים) בנוסף הייתי מוודא שוב עם בת הזוג שאכן אינך ישן עם פה פתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון רפואי
רמי13/01/2013ד"ר חביב שלום וברכה,
בתגובה להצעותיך אבקש להביא לידיעתך:
1. היובש בפי מורגש אך ורק בלילה.
2. אכן אני נוטל תרופות, וייתכן שחלק מהן גורמות ליובש, אבל אם זה כך, זוהי הבעיה, ואילו אני מבקש למצוא לה פתרון. ברור שלתרופות הללו (טריטייס, פראווהסטטין ודואודרט) אין תחליף טוב יותר - הן ניתנו לאחר שיקול דעת של רופא המשפחה ורופאיי המקצועיים, והן אף החליפו כבר תרופות קודמות ונמצאו אופטימאליות.
3. אין לי סוכרת, ואין לי תסמונת רומטולוגית כלשהי - גם זה בדוק.
4.עם בת הזוג כבר וידאתי, והתוצאה לא השתנתה.
5. דירתנו מאווררת ונוחה, היא לא גרמה בעבר ליובש בפה, ואיני רואה שום סיבה עניינית להוסיף לה לחות באופן מלאכותי, מה עוד שהוספת לחות כזאת לא הייתה יורדת לשורש הבעיה ולא הייתה פותרת את הבעיה הפיזיולוגית האישית. אדגיש שאני מעוניין בפתרון רפואי של הבעיה הרפואית, ולא בפתרון חיצוני-סביבתי.
אשמח לקבל תגובתך.
בברכה, לאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרון רפואי - תגובה
ד''ר ירון חביב19/01/2013ישנן תרופות שמעלות הפרשת רוק באופן כללי כדוג' סלג'ן, איני ממליץ עליהן היות ובמקרה שלך לא אובחנת כסובל מיובש פה כללי.
לכן בשלב זה הייתי ממליץ על ניסיון טיפול בתחליף רוק כדוג' bioten, Oral balance gel בשעות הלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוק מלאכותי
אלי20/01/2013ד.נ.
כבר ניסיתי את 2 התחליפים שציינת (אורל בלנס - מזמן, וביוטן - לאחרונה) והם אינם פותרים הבעיה.
אבל, נודע לי לאחרונה על רוק מלאכותי. האם יש סיכוי שהוא יפתור את הבעיה? האם אתה ממליץ עליו? בברכה, לאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוק מלאכותי - תגובה
ד''ר ירון חביב28/01/2013איני רואה סיבה שלא לנסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)