דום נשימה במבוגרים לאחר טרואמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דום נשימה במבוגרים לאחר טרואמה
    אייל
    21/02/2013

שלום פרופ'

שלום פרופ',

אני בשנות השלושים המוקדמות לחיי, לפני מס' שנים ריסקתי את מחיצת האף בתאונה. בעקבות הפציעה, עברתי מס' ניתוחי SMR + SRP. מאחר שהנתיחו הראשון לא הצליח, החליטו לנתח אותי מחדש ובו חתכו לי את הנחיריים על מנת לקצרם. כיום סובל מקשיי נשימה, נחירות, חרחורים בלילה, צניחת סחוסים של כנפי האף, נחריים קצרות ומחיצה סוטה לשמאל והרמת השפה העליונה.
    בנוסף, סובל מנחירות, דום נשימה 26 אירועים בשעה במהלכם ירד החמצן מ98% ל-85%. לפי מעבדת שינה - דום נשימה בדרגת חומרה בינונית.
    עכשיו אני נמצא בין הפטיש לסדן מאחר וקופת חולים אומרת שאני נפצעתי בתאונה ולכן מי שצריך לשלם על סיפאפ או סד מיוחד זה הביטוח ומנגד רופא של הביטוח טוען שזה לא בהכרח מכך מאחר ויש לי לטענתו לשון גדולה ולסת תחתונה קטנה.
    אני אוסיף ואומר שלא ידוע במשפחה על עבר של דום נשימה, אני רזה עם BMI תקין, צעיר, היה לי פרופיל 97 בצבא. לא היה לי דום נשימה בילדות, לא ניתוח שקדים, שום דבר.
    כאשר באתי להתאמת סיפאפ, כולם היו מבוגרים, מלאים מאוד ולהפתעתי כולם קיבלו מסכה רק על האף ואני שמאחר ואני נושם דרך הפה כרגע, הייתי צריך לקבל מסיכה מיוחדת על כל הפנים. (הטכנאי אמר שאנחנו לא נצליח לנשום דרך הפה, אבל הוא מייד שם לב שאני לאחר זמן מה מתחיל לנשום דרך הפה).
    לא הצלחתי להבין מי מהם צודק וזה זה נורא מתסכל. לא הצלחתי גם למצוא מידע רפואי שאומר שכאשר יש איניקציות לטרואמה באף, זה מן הסתם דום נשימה כתוצאה מחסימה.

אשמח לשמוע מה דעתך ומה כדאי לעשות. המון תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דום נשימה במבוגרים לאחר טרואמה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    27/02/2013

שלום רב,
    השגיאה היא בכך שאתה מנסה טיפול טרם עברת ברור. בדיקת השינה בסך הכל מכמתת את מה שממילא הסובבים רואים וגם יכולים לכמת. זו בדיקה תיאורית בעלת מגבלות קשות ואשר איננה מהווה בסיס לטיפול.
    בכדי להציע לך טיפול יש צורך בבדיקה מקצועית כולל צילומי רנטגן. כך ניתן לאבחן את הגורמים לבעייתך ולהציע לך טיפול שיתאים ספציפית לך.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו