מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית השקמהאוגי04/03/2013
ד"ר שלום, אני בן 24 וסובל מזה שנים מבעיה לקום בבוקר
לרוב אני נרדם די מאוחר סביבות 2-3 ולא מצליח לקום בבוקר משעון מעורר גם אם יש לי דברים נורא חשובים לעשות (מבחן,עבודה,לימודים) אם נרדמתי לפני פחות משש שעות אני לא אשמע את השעון המעורר כלל, ניסיתי כבר הכל באמת הכל להצמיד את הפלאפון ליד על מנת שארגיש את הרטט, תוכנה למחשב שמפעילה שירים בפול ווליום, אני זוכר שאפילו במהלך מלחמת לבנון השניה נפל טיל כ200 מטר מהבית ואני המשכתי לישון כרגיל.
כמו כן ניסיונותי הרבים לסדר את השעון הביולוגי וללכת לישון מוקדם לא צלחו.
אם אני לא ישן בלילה אז ביום שלמחרת אני בד"כ ישן 12+ שעות, אחרי הטיסה לארה"ב ישנתי במשך 18 שעות.
הדבר היחיד שמעיר אותי זה כאשר אדם מזיז אותי אבל גם אז אני מתעורר אומר כן כן קמתי וחוזר לישון וככה כל פעם.
לעיתים במהלך היום אני מרגיש עייף גם לאחר שינה סבירה של 7-9 שעות.
אין לי בעיה לא לישון כל הלילה וזה מה שאני עושה כשאני חייב להגיע למשהו ממש חשוב בבוקר אך איני יכול לעשות זאת באופן קבוע,גם אחרי לילה ללא שינה אני מתעורר יחסית מאוחר יום למחרת.
בגיל 17 עברתי התקף אפילפטי כנראה מחוסר שעות שינה, ישנתי שלוש שעות בלילה קודם ולאחריו קמתי ליום עבודה פיזי וארוך. מאז אני מטופל בדפלפט כרונו 750 ליום ואני יציב.
האם אני סובל מפאזת השינה הדחויה?
כיצד אני יכול לטפל בנושא במיוחד בנושא ההשקמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית השקמה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין05/03/2013שלום רב,
יתכן ויש פאזה דחויה ויתכן שיש בעיה אחרת. אינני יודע מה מצבך הבריאותי ובעיקר הנפשי. אינני יודע מה בדיקות שינה העלו.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)