Base of Tongue Reduction

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• Base of Tongue Reduction
    דנה
    05/04/2013

שלום,
    אני סובלת מדום נשימה בשינה ברמה גבוהה.
    בבדיקה אצל רופא א.א.ג. הומלץ לי לעבור ניתוח מסוג Base of Tongue Reduction (Base of Tongue Coblation.
    אני מבינה שטכניקה זו היא חדשה יחסית.
    רציתי לשאול:
    1. האם ניתוח כזה עשוי לפתור את הבעיה לתמיד או שזה רק למספר שנים?
    2. הבנתי שישנה תקופת החלמה של כ-10-14 ימים. ממה סובלים בתקופת ההחלמה?
    קושי בדיבור? היגוי? בליעה? כאבים חזקים? (הנ"ל קראתי במאמרים ולא בטוחה אם זה נכון.....)
    3. האם נעשו כבר בארץ מספיק ניתוחים בשיטה כזאת והוכח שזה יעיל?
    4. אני שוקלת את זה ברצינות אבל רוצה לוודא שזה באמת יפתור ולא איזהשהוא טרנד חדש כמו גלי הרדיו שהיה פעם והבנתי מתשובות פרו"פ פינקלשטיין בפורום שזה לא הועיל.

תודה מראש
    דנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    Base of Tongue Reduction

הוספת תגובה

• Base of Tongue Reduction - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    08/04/2013

שלום רב,
    הטיפול חדש יחסית ויש עדיין לשפרו אך הוא טיפול אמיתי. בעוד שהטיפול בגלי רדיו היה חסר הגיון.
    לגבי התאמת הטיפול-יש לבצע לפני טיפול ברור ע"מ לאבחן את הגורמים האנטומיים לבעיה. הברור כולל גם הדמיה רנטגנית מיוחדת. אז אפשר לענות על השאלות באם הטיפול נחוץ ומתאים לך ומה צפויה יעילותו במקרה שלך..
    הטיפול אומנם חדש יחסית אך יש כבר נסיון בו למי שמבצע אותו. הנסיון שלי הוא טוב-מאחר ואני מתאים את הטיפול לפציינט המתאים. עקרונית הטיפול כרוך ביום אחד אשפוז וכאבים עד 10 ימים.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו