מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שעון ביולוגי דחוי?ינשופה16/03/2008
שלום,
אני בת 24 מגיל מאוד צעיר עירנית בלילה ולא מתפקדת בבוקר.
הבעייה היא שהלימודים שלי לא ממש מסתדרים עם סדר יום כזה, אני מתקשה להתעורר בזמן וגם כשאני מתעוררת ממשיכה להיות רדומה מאוד זמן רב. אני נרדמת בשעות מאוחרות מאוד גם אם ישנתי מעט לילה קודם. אף פעם לא אובחנתי במעבדת שינה ואני שוקלת את הנושא. בעיקר הייתי רוצה עצה כיצד להסביר לאנשים שתופסים התנהגות זו של בעיות יקיצה ואיחור בבקרים כחסרת אחריות או מזלזלת שמדובר במצב פיזי שלא פשוט לשנות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בגילך, עם אותה בעיה.
טיטי17/03/2008מאז שאני מכירה את עצמי יש לי את הבעיה. כל עבודה שלי עד היום הייתה במשמרות ערב או לילה,
וללימודים אני לא נרשמת כי אני יודעת שאני לא אוכל לקום כל בוקר.
ניסיתי לעשות הכל כדיי לסדר את היום שלי, עשיתי "לילות לבנים" עשרות פעמים, ניסיתי לא לשתות קפאין בכלל, לא לאכול בלילה. ושום דבר לא עזר.
ממש לאחרונה הגעתי למסקנה שאני חייבת לנסות לטפל בבעיה... פניתי לרופאה בקופ"ח שהפנתה אותי לנורולוגית שהפנתה אותי למעבדת שינה....
עדיין לא עשיתי את הבדיקה.
בכל מקרה ממה שביררתי יש הורמון טבעי שנקרא מלטונין שנותנים אותו לתסמונת הספציפית הזאת.
הבעיה היא שהוא לא לכולם עוזר, ולפעמים עוזר רק לתקופה קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר17/03/2008כדאי לפנות לאבחון במרפאת שינה.
אם אכן תאובחן הפרעה בשעון הביולוגי, מכתב הסיכום יעזור לך לתת הסברים..
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)