בעיה מוזרה בשינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה מוזרה בשינה
    אלירן
    12/05/2013

קוראים לי אלירן אני בן 18 כרגע חייל בצה"ל,
    יש לי בעיה שהיא הרבה לפני הגיוס פשוט אף פעם לא חששתי ממנה עד היום.
    אתמול בלילה זה קרה לי שוב, התעוררתי מהשינה סביבות 5 בבוקר ואז כשניסיתי לחזור לישון הרגשתי מוזר כאילו הלב/הגוף שלי מפסיק לעבוד. בכל פעם שרציתי להתעורר פקחתי עיניים וניסיתי להוזיז את כל הגוף בכוח! בהתחלה ללא הצלחה אך לאחר שהוזזתי את הידיים והרגליים הרגשתי שאני לעיתים מצליח להזיז ולעתים ממש לא! הרגשתי שאני ממש מתאמץ.
    לאחר מכן פשוט הרגשתי שאני מתעורר וניסיתי להרדם שוב ושוב אחרי כמה דקות אותה הרגשה מוזרה שאני פוקח עיניים ולא יכול להזיז שום חלק בגוף!
    זה קרה איזה 3-4 פעמים כאלו וכשפקחתי עיניים והתעוררתי לגמרי גיליתי שזה היה בערך בזמן של 30 דקות!
    אני לא יודע להגדיר את התכיפות של זה אבל זה די הלחיץ אותי ובמיוחד שאני בצבא עכשיו ויחשבו שאולי אני משקר או משהו אבל יש לי את זה כבר זמן רב מלפני הצבא פשוט מעולם לא בדקתי את זה.
    אשמח לתשובה שאדע לאן להמשיך.
    אני די מודאג מזה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מוזרה בשינה

הוספת תגובה

• רק להוסיף

אלירן
    13/05/2013

אני מרגיש שאם אני לא אנסה לזוז אני "אמות" ובנוסף אני לא יודע להגדיר אם זה קורה לי פעם או פעמיים בשבוע, אני לא עוקב אחרי זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק להוסיף - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    19/05/2013

ראה להלן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מוזרה בשינה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    19/05/2013

שלום רב,
    קיימת תופעה הנקראת שיתוק בשינה. זו הפרעה בשלב היקיצה כאשר השרירים שהם בשנת החלימה משותקים עדיין נשארים משותקים.
    ראשית כל, תופעה זו שאיננה נדירה איננה מסוכנת. אתה זקוק להערכה מליאה כולל בדיקות דם מסויימות ובדיקה במעבדת שינה.
    בקש הפניה מרופא היחידה למרפאת שינה.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חחח הייתה תקופה שזה קרה לי גם

שמוליק
    20/05/2013

במשך זמן מה הייתי קם מהשינה כשאין לי יכולת להזיז את הגוף, רק לאחר כדקה של נסיונות הצלחתי להזיז שריר בגוף.
    אבל זה עבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חחח הייתה תקופה שזה קרה לי גם - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    20/05/2013

בהחלט יתכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מוזרה בשינה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    01/06/2013

שלום רב,
    תופעה כזו יכולה להיות מוגדרת כ-sleep paralysis. תופעה מוכרת שאיננה מסוכנת ואף חולפת במקרים רבים. עם זאת התיאור שלך חריג ויתכן מאד שמדובר במצב חרדה.
    מאחר והנך חייל, בקש הפניה למרפאת שינה.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו