הפרעות שינה לאחר נטילת ברוטיזולם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות שינה לאחר נטילת ברוטיזולם
    ארונצ'יק
    25/05/2013

שלום רב,
    אני אח מוסמך,ועובד משמרות לילה בין השאר.עקב בעייה של שינה אחרי לילה התחלתי ליטול בונדורמין לפני כ-3 שנים.מדובר בכדור אחד ללילה וחצי אחרי משמרת לילה.
    ביומיים אחרונים נתקעתי בלי הבונדורמין.וממש התחלתי להרגיש סימפטומים של תסמונת גמילה מהכדור.דהיינו,אי שקט ואינסומניה.
    זה ממש הטריד אותי והגעתי למסקנה שאני חייב להפסיק ליטול את הכדור.
    קראתי בפורומים ברשת שעושים TAPER OFF בהדרגה עם אסיוול וברוטיזולם במקביל.
    אך לא ידוע לי ולא הבנתי כיצד כדאי לעשות זאת ממש.
    האם אפשר לקבל המלצה כיצד לטפל בזה? למי פונים? מעבדת שינה? רופא משפחה?
    זה מאוד מטריד אותי שנהייתי תלותתי בכדור הזה ואני רוצה להפסיק לגמרי ליטול אותו גם אם זה ייקח זמן מה.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרטים נוספים שהינם חשובים אולי

ארונצ'יק
    25/05/2013

אני בן 31.בתקופה של לימודים ועבודה.אך לא מרגיש לחץ מיוחד.מה שכן,גם לפני שנכנסתי לעבודה וכשהייתי עוד בצבא היו לי קשיי שינה בלילות.ואף פעם שינה שלי לא היתה טובה.והעבודה במשמרות אפשר להגיד די הוסיפה לזה.
    שוב תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל על הזמן.בפורומים בחו"ל תוך יום

ארונצ'יק
    30/05/2013

מקסימום עונים.חבל שלא פה.אני חיכיתי לתשובה כך שבבוקר ובערב ובצהריים כמה פעמיםפ בדקתי אין קול ואין עונה.
    אם הייתי יכול לקבל שם תשובה לזה ,לא הייתי מנסה אפילו לשאול פה.
    תודה על כל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה לאחר נטילת ברוטיזולם - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    01/06/2013

שלום רב,
    הטיפול הקלאסי במקרים של תזוזה בשעות השינה עקב עבודת משמרות הטיפול שיכול להועיל הוא מלטונין. אך אתה מאוזן ומתפקד היטב עם בונדורמין וככל הנראה אין פסול בכך. הבונדורמין משלים את צרכי מערכת העצבים המרכזית שלך ומתקן בעיה.
    לכן, אתה אומנם מיחס את התסמינים שלך לתסמונת גמילה אך ספק רב בדבר. סביר להניח שבעייתך מתגלית מחדש כאשר איננה מטופלת והתסמינים הללו רק מדגישים את חשיבות הטיפול בבונדורמין ותרומתו.
    לסיכום, אם אתה מאוזן היטב וחי את שגרת חייך כיאות, אינני רואה סיבה מדוע לשנות זאת.
    אתה יכול פנות לרנוירולוג העוסק ברפואת שינה.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

ארונצ'יק
    01/06/2013

דווקא מעניין לקרא מה שכתבת.
    כי חשבתי דווקא שזה מזיק לתקופות ממושכות לקחת את הכדור שינה.
    ובכל זאת אני חושב שכן כדאי לי לפנות לרופא שינה להתאמת מינון וסדר נטילת הכדור.(אם זה טבלייה אחרי משמרת/חצי לפני שינת לילה בבית וכד')
    בכל מקרה תודה רבהה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    02/06/2013

לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו