מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעלי נוגי בי מתוך שינהרומי09/06/2013
שלום
לפני כמה זמן בעלי התחיל לגעת בי מתוך שינה (באופן מיני). זה מאוד לא נעים לי ומעיר אותי. שאני מדברת איתו על זה הוא אומר שלא זוכר כלום. ובאמת שאני מתעוררת בלילה אני רואה שהוא ישן. אני מבקשת ממנו לזוז ואז זה מספיק. האם ניתן אישכהו לטפל בבעיה זו? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלי נוגי בי מתוך שינה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין10/06/2013שלום רב,
את כבר פנית בשאלה זו וקבלת תשובה, מדוע הפניה החוזרת?
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, זו פנייתי הראשונה
רומי10/06/2013אני אכן ראיתי שמישהי אחרת פנתה בנושא וקראתי את הדיון איתה. אומנם לא ראיתי איך ניתן לטפל בעניין אלה רק הסבר על התופעה. אשמח אם תוכל לענות לי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, זו פנייתי הראשונה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין13/06/2013שלום רב,
התופעה שאת מתלוננת עליה מוגדרת כפראסומניה, כלומר תופעה המופיעה בשינה. היא דומה מאד לתופעת ההליכה בשינה וכמוה מתרחשת בשלב של ה-Non Rapid Eye Movement Phase, כלומר בשלב שבו אין עדיין שנת חלימה המאופיינת בתנועות עיניים מהירות ושיתוק שרירים. אופיינית אין התופעה זכורה לאחר היקיצה.
הטיפול כולל הקפדה על היגיינת שינה נאותה, כלומר הליכה לשינה בשעות המתאימות, באופן סדיר ומספר שעות שינה כדרוש. במידה ומתח נפשי קיים יש לטפל בו. להימנע מאלכוהול ורתוי לקיים יחסי מין מהנים באופן סדיר.
יש גם אפשרות במקרים קיצוניים להוסיף טיפול תרופתי אותו נוטלים טרם השינה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)