קשיים לקום בבוקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים לקום בבוקר
    ערן
    22/08/2013

שלום רב,

הנני סטודנט בן 29.
    מאז תקופת בית הספר היסודי היו לי קשיים ללכת לישון בשעות סבירות ולקום בזמן.
    כמו כן תמיד הייתי מאחר כרוני כמעט לכל מקום, בין אם זה בבוקר ובין אם לא בבוקר.

גם כיום, כסטודנט, אינני מצליח בשום אופן להתמיד בשינה והשכמה בשעות סבירות.
    השעות שינה וקימה עצמן משתנות בעליות וירידות (במשל דומה לשעות שקיעת החמה...עולים עולים עד לשיא ואז יורדים קצת)

בממוצע הנטיה היא ללכת לישון ב2:00 (יש תקופות שיותר ויש תקופות שפחות)
    ולקום בכ10:00....(יש תקופות שגם 11-12)

למרות הפגיעה המשמעותית בתפקוד ובלימודים, ככל שניסיתי להבטיח לעצמי שאני עושה לזה סוף וש"מחר גם אם יתהפך העולם אני קם ב7" רק התבדיתי וכל פעם אני נשאר לישון מחדש..
    אציין שכשיש לי משהו באמת חשוב כגון פגישה או מבחן אז אני כן קם בזמן. ואפילו לא מתאמץ במיוחד.
    כמו כן כשמעירים אותי ודואגים שאני אקום אז אני קם.
    אבל כשאין סיבה ממש "הכרחית" שום כח לא מצליח להקים אותי.

אני מרגיש שזה פוגע לי בתפקוד ובהישגים הלימודיים וגם בביטחון העצמי.

האם יש דרך יעילה לטפל בעניין?
    יש כאלה שאמרו לי מעבדת שינה...השאלה היא מה המעבדת שינה תעזור לי חוץ מאבחנה. זה שיש בעיה אני יודע. האם יש טיפול יעיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים לקום בבוקר

הוספת תגובה

• קשיים לקום בבוקר - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    23/08/2013

שלום רב,
    ככל הנראה יש לך שיבוש של השעון הביולוגי לגבי תזמון שעות השינה וסינכרונן עם שעון כדור הארץ. כלומר אינך מסנכרן שינה בשעות החשיכה.
    בקש הפניה לבדיקה במעבדת שינה. שם יוצמד מכשיר דמוי שעון לפרק כף ידך והקרוי אקטיגרף. המכשיר יתעד לאורך ימים את שעות שנתך ויראה את הבעיה.
    כך ניתן יהיה להציע לך טיפול מתאים.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו