מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיים לקום בבוקרערן22/08/2013
שלום רב,
הנני סטודנט בן 29.
מאז תקופת בית הספר היסודי היו לי קשיים ללכת לישון בשעות סבירות ולקום בזמן.
כמו כן תמיד הייתי מאחר כרוני כמעט לכל מקום, בין אם זה בבוקר ובין אם לא בבוקר.
גם כיום, כסטודנט, אינני מצליח בשום אופן להתמיד בשינה והשכמה בשעות סבירות.
השעות שינה וקימה עצמן משתנות בעליות וירידות (במשל דומה לשעות שקיעת החמה...עולים עולים עד לשיא ואז יורדים קצת)
בממוצע הנטיה היא ללכת לישון ב2:00 (יש תקופות שיותר ויש תקופות שפחות)
ולקום בכ10:00....(יש תקופות שגם 11-12)
למרות הפגיעה המשמעותית בתפקוד ובלימודים, ככל שניסיתי להבטיח לעצמי שאני עושה לזה סוף וש"מחר גם אם יתהפך העולם אני קם ב7" רק התבדיתי וכל פעם אני נשאר לישון מחדש..
אציין שכשיש לי משהו באמת חשוב כגון פגישה או מבחן אז אני כן קם בזמן. ואפילו לא מתאמץ במיוחד.
כמו כן כשמעירים אותי ודואגים שאני אקום אז אני קם.
אבל כשאין סיבה ממש "הכרחית" שום כח לא מצליח להקים אותי.
אני מרגיש שזה פוגע לי בתפקוד ובהישגים הלימודיים וגם בביטחון העצמי.
האם יש דרך יעילה לטפל בעניין?
יש כאלה שאמרו לי מעבדת שינה...השאלה היא מה המעבדת שינה תעזור לי חוץ מאבחנה. זה שיש בעיה אני יודע. האם יש טיפול יעיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים לקום בבוקר - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין23/08/2013שלום רב,
ככל הנראה יש לך שיבוש של השעון הביולוגי לגבי תזמון שעות השינה וסינכרונן עם שעון כדור הארץ. כלומר אינך מסנכרן שינה בשעות החשיכה.
בקש הפניה לבדיקה במעבדת שינה. שם יוצמד מכשיר דמוי שעון לפרק כף ידך והקרוי אקטיגרף. המכשיר יתעד לאורך ימים את שעות שנתך ויראה את הבעיה.
כך ניתן יהיה להציע לך טיפול מתאים.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)