התלבטות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות
    ירון
    22/09/2013

הי
    אני בן 42 לא נוטל תרופות ( פרט למינוקסידיל מריחה על הקרקפת למניעת נשירה)בריא בדרכ פקידון בחברה ממשלתיית מצעמל ואוכל נכון
    לפניה כשנה וחצי ועד היום הנני חווה נדודי שינה, למרות שאני נמנע מקפאין וכל פעילות מעוררת, אני שם ראש ולא נרדם אין לי סטרס כלכלי אך בעיות השינה גורמות לי לחץ נפשי
    פניתי לפני 4 חודשים לרופא השינה בכללית והוא נתן לי לפני מלטונין -צירקדין+זודורום+המלצה ל CBT
    לא השתמשתי בזודורום מחשש לת הלואי ,המלטונין אכן נותן תחושת נמנום אך שמתי לב לפני כשבועים שאני נרדם באופן טבעי ב2 בלילה וקם ב6 בבוקר
    עד כה נהגתי לקחת 2 כדור מלטונין+50 טיפות ואלאריאן ואז לנסות להרדם ולא תמיד נרדמתי כעת אני ישן ללא הכדורים אר רק מ2 בלילה וקם ב6
    שאלותיי:
    1.האם יש להתחיל בזודורום?
    2.האם עדיף לישון בצורה טבעית
    3.מדוע לא תמיד המלטונין גורם לי שינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• התלבטות - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    23/09/2013

שלום רב,
    המלטונין איננו כדור שינה ולכן לא נועד לך.
    במידה והגורם (אולי מתח תת-הכרתי) אינו ברור, כדור שינה הוא הפיתרון ואינני רואה סיבה לחשוש מתופעות לואי.
    עקב תקלה אינך מצליח לישון "שינה טבעית" ונפלא הדבר שיש כדורי שינה. במקביל אתה יכול אולי לנסות טיפול התנהגותי.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ירון
    23/09/2013

תודה פרופ אם כך מה עדיף כדור שינה (זודורום), או לישון טבעית אך רק מ 2 בלילה עד 6 בבוקר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    24/09/2013

שלום רב,
    שינה כזו איננה תקינה ואיננה טבעית.
    מה החיסרון בכדור שינה? הרי כל יתרונו הוא בכך שהוא מתקן בעיה.
    ודאי שעדיף כדור שינה אלא אם כן הבעיה הבסיסית מאובחנת וניתן לטפל בה.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זודורום או שינה טבעית-המשך

ירון
    24/09/2013

תודה פרופסור
    האם יז אפשרות שאם אקח רצוף זודורום כ שבוע התקינה תחזור להיות תקינה ואד לא אצטרך את הכדור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו