מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עייפות כרוניתבת 2303/10/2013
שלום,
אני סטודנטית בת 23.
לאחר ירידה לא רצונית במשקל (שגם ככה לא גבוה) פניתי לרופא המשפחה לבדיקה. רופא המשפחה הפנה אותי לבדיקות דם שתוצאותיהן יצאו תקינות פרט לעודף ברזל. הרופא הסביר שעודף הברזל יכול לנבוע מצריכת ברזל מוגברת בתקופה שלפני בדיקות הדם, ושכנראה זה מה שקרה במקרה שלי.
לאחר שהוא שוחח איתי מעט, הוא אמר לי שהוא סובר שאני סובלת מעייפות כרונית. אכן, אני עייפה וחלשה כל הזמן, למרות שאני ישנה המון. כואבים לי השרירים והפרקים. המוטיביציה שלי לעשות דברים כל הזמן יורדת, למרות שמלכתחילה היה לי רצון גדול. החיים שלי לא מלאים וזה לא בגלל שאין לי רצון שיהיו כאלה, אלא בגלל שאני חשה כל הזמן בעייפות ובחוסר כוח. אני מרגישה עייפות פיזית שלאט לאט מובילה אותי לעייפות נפשית. אני אדם שאפתן שרוצה לנצל את מה שהחיים מציעים לו, אבל אני לאט לאט מוותרת על דברים בגלל שאני מרגישה שאין לי כוח בגוף. אני לא מצליחה, כמו שהייתי רוצה, בלימודים - כי אני עייפה ולא מצליחה להתרכז בשיעור וכי אין לי כוח ללמוד למבחנים ואני כל הזמן נרדמת. יוצא שאני מגיעה למבחנים לא מוכנה וזה מאכזב אותי. אני אדם חברותי ואהוב, ואני נאלצת לוותר על בילויים עם חברים בגלל שאני חלשה ועייפה. אין לי כוח אפילו לדברים הקטנים והבסיסיים ביותר במהלך היומיום. אני מרגישה שבגלל המצב הזה אני מפספסת את החיים שלי. הייתי שמחה לשנות את המצב הזה ולהפוך להיות יותר חיונית. אני אציין שאיני עושה פעילות גופנית וכרגע אני שוקלת 45 כשגובהי הוא 1.70. אני לא סובלת מדיכאון או מחרדות. המצב שאני מתארת נמשך שנים ורק מחמיר עם הזמן.
רופא המשפחה כתב לי שני מרשמים - לציפרלקס ולרטלין. אני חוששת לקחת את הכדורים הללו משום שהם אנטי דיכאוניים ואינני כזאת. אני מפחדת לפתח בהם תלות וכשאפסיק את השימוש, או במהלך השימוש, אסבול מדיכאון או מתופעות לוואי אחרות שאינן פשוטות ורצויות.
השאלה שלי היא האם גם אתם מאבחנים את מצבי כעייפות כרונית ואיזו דרך טיפול הייתם מציעים לי?
תודה רבה רבה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות כרונית - תגובה
ד''ר ירון חביב07/10/2013כמובן שעל פי תגובתך נראה שאת נמצאת במצוקה קשה חלקה נפשית
מצבים כמו פיברומיאלגיה, תסמונת התשישות הכרונית יכולים להסביר רק חלק מהתופעות עליהן את מתלוננת, אין ספק שיש צורך בסיוע פסיכיאטרי ופסיכולוגי. אין כל רע בלקחת תרופות מהסוג שקיבלת ואין חשש להתמכרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)