בעיית שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית שינה
    רוני
    23/10/2013

היי, אני בת 29, בריאה. סובלת מבעית שינה מעיקה, אני מתעוררת כל לילה בשבועיים האחרונים בשעה קבועה, באיזור ארבע בבוקר (לא משנה מתי הלכתי לישון) ואז אני בד"כ ערה לפחות שעתיים...לפעמים אפילו עד שבע וחצי- השעה שאני קמה לעבודה. לפעמים אני מתעוררת כי אני צריכה לשירותים (אני שותה המון מים במהלך היום) ולפעמים סתם מתעוררת. אבל הדגש הוא על מתעוררת.. לוקח לי המון זמן להצליח להירדם שוב ואני כבר ממש הרוסה, גם ככה אני לא אחת שנרדמת בקלות, רעש מאוד מפריע לי וב"דכ לוקח לי לפחות חצי שעה להירדם אם לא שעה, ורק בשקט מוחלט וחדר חשוך. עניין ההתעוררות הזה פשוט גומר אותי ואני כל יום יותר ויותר עייפה... אני לא בתקופה לחוצה, לא מוטרדת.. כלום... אני כבר ממש לא מתפקדת מרוב עייפות..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית שינה

הוספת תגובה

• בעיית שינה - תגובה

ד''ר גדעון רדושקביץ
    23/10/2013

שלום רב
    מה שאת מתארת נשמע כמו נדודי שינה חדים (acute insomnia). לא תסיבה יתן לאתר סיבה ברורה שתסביר את מקורם. ממליץ לפנות לרופא המשפחה לצורך בירור וקבלת טיפול תרופתי. חבל על הסבל המתמשך. אין צורך לחשוש מתסמיני התמכרות וכד׳ . מדובר בטיפול לתקופה קצרה עד התייצבות . במידה והסימנים נמשכים לאורך זמן ניתן להיעזר בטיפול פסיכולוגי התנהגותי (CBT) לנדודי שינה.
    בברכה
    ד״ר רדושקביץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

רוני
    24/10/2013

המליצו לי לנסות relaxing או משהו טבעי אחר שלא מצריך מרשם רופא, מה דעתך על תרופות מסוג זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך - תגובה

ד''ר גדעון רדושקביץ
    24/10/2013

מצטער. אינני בקיא ברפואה לא קונבנציונלית.
    ד״ר רדושקביץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו