תקופה ארוכה ללא שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקופה ארוכה ללא שינה
    יעל
    31/12/2013

שלום. אני בת 46, חווה שינויים שונים לפני הכניסה לגיל המעבר כנראה. בשבוע האחרון, אני לא מצליחה לישון והאמת היא שאני ממש לפני קריסה, מותשת לחלוטין. אני שוכבת ערה שעות במיטה ופשוט לא מצליחה להירדם. שמתי לב שאני כבר כמעט לא מפהקת. אני מצליחה להירדם פעם ראשונה רק בסביבות 3 בבוקר, וגם אז זה למקסימום שעתיים. אני לוקחת כדור שינה יום כן-יום לא, כדי להימנע מהתמכרות. הכדור עוזר לי, אבל גם לוקח לי שעה שלמה להירדם והשינה נמשכת רק 4-5 שעות. מעבר לכדורי השינה, אני לא לוקחת שום הורמונים בשלב הזה. אני די מיואשת, שלא לדבר על המחשבות שלא מפסיקות במשך כל הלילה- אני פשוט מותשת.
    מהו התהליך הזה ומה אני יכולה לעשות כדי לישון, אבל ללא כדורים? אודה על כל מידע שהוא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תקופה ארוכה ללא שינה

הוספת תגובה

• תקופה ארוכה ללא שינה - תגובה

ד''ר גדעון רדושקביץ
    01/01/2014

שלום רב
    מה שאת מתארת הוא מצב של נדודי שינה חריפים (acute insomnia). זה יכול לנבוע מהרבה סיבות . זהו מצב חריף שמצריך טיפול תרופתי ואין כלל מקום לדבר על התמכרות. הטיפול הוא לתקופה קצובה . ממליץ לפנות לרופא המטפל לקבלת מרשם. במידה והתלונה תתמשך לאורך זמן יהיה מקום לטיפול פסיכולוגי התנהגותי . כרגע ממליץ על טיפול תרופתי.
    בברכה
    ד״ר גדעון רדושקביץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו