מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 שאלות חשובות ודחופו על בעיות שינהרוני10/01/2014
אני חיל בן 20 עוד מעט וסובל כבר כשנה מבעיות שינה. תחילה הייתי מתעורר הרבה במהלך הלילה וסובל מעייפות מטורפת במהלך היום (שש שעות שינה בממוצע) אבל כשנבדקתי במעבדת שינה ובבדיקות דם לא אובחנתי בשום מחלה/בעיה. כעת אני כבר חודשיים ישן טוב במהלך הלילה אך עדיין מת מעייפות כשאני מתעורר (למרות שבע שעות שינה בממוצע) וגם חש עייפות במהלך היום. חשוב לי לציין שבשנה האחרונה אני נמצא במצב נפשי לא קל שמן הסתם משפיע באופן ישיר על השינה. חשוב גם להבהיר שהתעוררתי עייף לא רק בשנה האחרונה ולפעמים דווקא אחרי שינה ארוכה אך אז לפחות לא סבלתי מעייפות במהלך היום וגם העייפות בבוקר היתה במינון נמוך ולכן לא הרגשתי שונה משאר האנשים אך היום זה ממש מקשה עלי.
יש לי שתי שאלות:
1. איך אני יכול לקום בבוקר פחות עייף? (כרגע, אחרי שהמצב הנפשי שלי די התאזן זו הבעיה העיקרית שלי שקשורה לשינה. השינה עצמה כבר די טובה וגם העייפות במהלך היום פחתה)
2. האם יכול להיות קשר בין מה שציינתי עכשיו לראומטולוג? כי הנוירולוג שהייתי אצלו הביא לי הפניה לראומטולוג ומבירור שעשיתי מדובר ברופא שמתמחה בעצמות וכו'. יש לי תור בסוף החודש אליו. האם כדאי לי ללכת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות חשובות ודחופו על בעיות שינה - תגובה
ד''ר גדעון רדושקביץ10/01/2014שלום רב
לא יודע איזה סוג של בדיקת שינה בוצעה לך. ממליץ לפנות שוב למכון שינה כדי שיראיינו אותך וינסו לרדת לעומקה של הבעייה. יהיה צורך ,ככל הנראה, לבצע בדיקת שינה שתנסה לכמת את העייפות שלך ( בדיקת mslt) ואז לטפל בהתאם.
לא רואה סיבה שלא להיבדק ע״י רופא ראומטולוג.
בברכה
ד״ר רדושקביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)