בעיות שינה זמן ממושך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה זמן ממושך
    אביב
    23/01/2014

בשלוש השנים האחרונות אני סובל מנדודי שינה שבאים לידי ביטוי בעיקר בשינה קצרה מידי (נרדם ומתעורר לאחר כשלוש שעות ולא תמיד מצליח לחזור לשון לפעמים לא מצליח להרדם ואם כבר נרדם אזי יש התעוררויות רבות)
    אובחנתי במעבדת שינה לפני כשנתיים כבעל עוררות יתר (מתח, לחץ).
    כמו כן ב שנה האחרונה אובחן אצלי יתר לחץ דם שבשלושה החודשים האחרונים מטופל תרופתית (לא הצלחתי להורי אותו רק בשינוי הרגלי תזונה וחיים)
    בשנה האחרונה כשלוש פעמים בשבוע ביצעתי הליכות של כ- 40 דקות ומידי פעם רכיבה על אופניים ששיפורו קצת את מצב השינה אך בשלושה החודשים האחרונים הפסקתי זאת עקב תאונת דרכים קלה שעברתי.
    אני נוטל כרגע, מלבד התרופה ללחץ הדם, בשלושה החודשים האחרונים גם אלטרולט במינון של 12.5 מ"ג וכן רבע כדור קלונקס 0.5 עקב חרדה בעקבות התאונה.
    מינון הקלונקס היה בהתחלה כדור שלם ואז ירדתי בהדרגה ואני כבר שלושה שבועות על רבע כדור שבעקרון אני אמור להפסיק השבוע.
    בנוסף, אני כבר כמה חודשים מסגל הרגלי שינה של הליכה בשעה קבועה לישון תוך הקפדה גם על הגיינת שינה (כולל תרגלי הרפיה לפני השינה)
    מה שקורה הוא שבימים האחרונים שמתי לב שאני מאוד עייף ויכול להרדם אזי עם לקיחת האלטרולט והקלונקס (אני לוקח אותם שאני כבר רוצה לשון בהפרש של רבע שעה קודם האלטרולט ואח"כ הקלונקס) חלה בי עוררות והשינה נדחת לפעמים שעה או יותר וכן יש הרבה התעוררויות במהלך השינה
    האם יכול להיות שהאלטרולט מעורר או שמינון נמוך מידי או שזה בכלל השפעת הורדת מינון הקלונקס (ההורדה בוצעה באיטיות בגלל תסמיני גמילה שחוויתי)
    אני לא מעוניין בכל מקרה להשאר עם הקלונקס.
    מה לדעתכם רצוי לעשות?

תודה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה זמן ממושך

הוספת תגובה

• בעיות שינה זמן ממושך - תגובה

ד''ר גדעון רדושקביץ
    29/01/2014

שלום רב
    ממליץ לפנות לטיפול פסיכולוגי התנהגותי לנדודי שינה (cbt) שעשוי לשנות את הרגלי השינה שלך ולאפשר לך שינה ללא תרופות
    בברכה
    ד״ר גדעון רדושקביץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה זמן ממושך

אביב
    03/02/2014

תודה רבה על היעוץ.
    אני ללא קלונקס מיום חמישי לפני שבוע וחצי ובימים האחרונים כחלק מהגמילה היו לילות ללא שינה ומצב של חוסר שקט ועוררות יתר.
    אני אכן אנסה טיפול שכזה יש לי פגישה ביום ראשון הקרוב בשילוב עם היפנוזה וגם פרחי בך.
    מה שכן עד לפני 4 חודשים למשך כשנה שילוב של פעילות גופנית (הליכה של כ- 40 דקות כ- 4 פעמים בשבוע) בשילוב תמצית נורופטית הצליחו לגרום למיעוט התופעה והיו ימים שישנתי יחסית טוב עם התעוררות אחת בלבד ושינה ארוכה (מתגעגע לימים הללו).
    נראה מה יהיה.

ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו