מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות שינהישראלה06/04/2008
אני בת 29 , סובלת מקשיי הירדמות קשים מאז גיל 16 ,לוקחת ואבן במינונים שונים על מנת להסדיר את השי נה אולם אין זה מסייע לי בשלב הזה . בעבר ניסיתי טיפול בציפראלקס אשר סייע במידה אולם כיום אינני נוטלת מאחר ואני מתכוונת להרות . ידוע לי כי השימוש בציפראלקס עשוי להועיל מכל טיפול אנטי חרדתי אחר אולם אינני יודעת האם זה כדאי לפני כניסה להריון .שאלתי היא כיצד אי שינה מספקת עלולה לגרום לפגיעה בהתפתחות עובר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר08/04/2008האם קשיי ההירדמות עקב הפרעת חרדה? דכאון? שעון ביולוגי דחוי? האם נעשה בעבר אבחון במכון שינה?
חוסר שינה והתפתחות העובר - לא ידוע לי. מה שכן ידוע שחוסר שינה כרוני אינו טוב לבריאות ואף עלול להיות קשור בסיכון גבוה יותר לתחלואה.
אני ממליצה לך לפנות למכון שינה לאבחון וניסיון לטפל (לא תמיד יש צורך בתרופות). לאחר לידה ועם תינוק קטן הרבה יותר קשה לטפל בבעיות שינה..
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התייחסותך
ישראלה09/04/2008בהמשך לתשובתך , עליי לציין כי הייתי במעבדת שינה אשר על פי תוצאותיה השינה תקינה ( נבדקתי בתקופה בה לא סבלתי מנדודי שינה ) בנוסף הנני מצוייה בטיפול פסיכולוגי מזה שנים בכדי להתמודד עם נדודי השינה ולתפקד למרות קיומם . ע"פ חוו"ד הפסיכולג אנני בדיכאון אם כי לעיתים בחרדה מפני קשיי ההירדמות והשפעתם על תפקודי היומ יומי בעקבות אבחנת הפסיכולוג ומאחר ובעיית השינה לא חלפה אלא התגברה פניתי לייעוץ פסיכיאטרי שאינו מומחה בתחום השינה , האם אני צריכה לפנות לרופא שינה שהרי יש לי הסתייגות באשר לטיפול התרופתי האנטי דיכאוני בייחוד לאור העובדה שתרופות אללו אינן בטוחות בזמן הריון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
ד''ר דליה שכטר-עמיר10/04/2008כשהמלצתי על פנייה למכון שינה לא חשבתי בהכרח על בדיקת שינה.בדיקת שינה לא נותנת כל אינפורמציה על קשיי הירדמות למשל.. ובוודאי לא תתן אינפורמציה רלבנטית כאשר נעשית בתקופה בה את לא סובלת מנדודי שינה..
יש סיבות שונות לקשיי הירדמות, יקיצות ליליות וכד' ובהתאם - טיפולים שונים.
ממליצה שנית לפנות לשיחה עם רופא שינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)