מידע רפואי
פורומים
- בעיות מפרקים, החלפת מפרק, בעיות ברכיים
- פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- פסיכותרפיה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- שימור פוריות
- רפואת ספורט
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- גניקולוגיה - רפואת נשים
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- הפרעות שינה ועייפות
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- טרזודיל ומירושירה11/03/2014
שלום,
אני סובלת מנדודי שינה זמן רב. אני לוקחת ריטלין ובזמנו הייתי לוקחת בלילות מירו והייתי ישנה איתו מצוין. הבעיה היתה שהיה לי מאוד קשה להתעורר ועליתי במשקל. ואני גם כלל לא בדיכאון. לכן הרופא שלי רשם לי אמביאן 12.5 שכלל לא עזר לי והייתי ישנה בערך 4 שעות בלילה. לכן במשך תקופה ארוכה הייתי לוקחת פעם בכמה זמן חצי כדור מירו ומשלימה שעות שינה.
בסופו של דבר רשמו לי טרזודיל. שלמרות שהוא בהחלט טוב יותר מהאמביאן אני עדיין לא מצליחה לישון יותר מחמש שעות.
אני תשושה ומבולבלת ומאוד רוצה לישון.
האם ישנה אפשרות לקחת לילה אחד חצי כדור מירו (15 מ"ג) ולישון כמו שצריך?
אני יודעת שהם מאותה משפחה, אבל משפיעים עלי לחלוטין אחרת.
טרזודיל אני לוקחת 100 מ"ג.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרזודיל ומירו - תגובה
ד''ר גדעון רדושקביץ11/03/2014ממליץ לפנות לניסיון לטיפול פסיכולוגי התנהגותי
בברכה
ד״ר רדושקביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרזודיל ומירו
שירה21/06/2014שלום,
הייתי שמחה להבין מדוע בחרת להפנות אותי לטיפול פסיכולגי התנהגותי, בעוד שעבור שאר השואלים אתה נותן תשובות ישירות. אני בת 35, בריאה בדרך כלל, ללא בעיות נפשיות, דכאונות או חרדות. רק רוצה לדעת אם יש אפשרות לקחת מירו כמו כדור שינה אחת לכמה זמן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרזודיל ומירו - תגובה
ד''ר גדעון רדושקביץ21/06/2014שלום רב
טיפול פסיכולוגי התנהגותי איננו טיפול פסיכולוגי לבעיות חרדה דיכאון וכד׳ כפי שאת מכירה. זה טיפול קצר טווח למספר מצומצם של מפגשים שנועד לנסות להבין היכן יש בעיות בהיגיינת השינה ולנסות לעזור לך לשנות אותן כדי שתוכלי להיפטר מנדודי השינה ולא תזדקקי יותר לתרופות השינה השונות.
מקוה שהבהרתי את המלצתי
בברכה
ד״ר רדושקביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירה21/06/2014תודה רבה על ההסבר.
בהחלט אנסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?