מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות שינה.נעמה11/04/2008
שלום
אני סטודנטיתבת 23 והיתה לי תקופה די לחוצה בזמן האחרון.. באמצע השבוע הייתי זוכה לארבע שעות שנה בממוצע כל לילה. במהלך היום הייתי סההרורית ,וסבלתי מכאבי בטן (זה כנראה מחמיר את בעיות העיכול..) אך הייתי קמה בזמן שהייתי צריכה לקום.כאשר ירד חלק מהלחץ, החלטתי לפנק את עצמי וללכת לישון בעשר (ולקום בשש) התקשתי להרדם למרות שהייתי ממש עייפה. כיוונתי שעון מעורר לשש, אך קמתי בשמונה וגיליתי שדחפתי אותו מתחת לשמיכות והוא המשיך לצלצל אך לא קמתי..למה דווקא כשאני משלימה את שעות השינה אני לא מצליחה לקום.? ולמה תמיד אחרי שמשלימים שעות מרגישים יותר עייפים?
אני מכירה אנשים שרגילים לשעות שינה כאלה ואפילו פחות וזה לא נראה שזה מפריע להם בהתנהלות החיים שלהם, מדוע קיים השוני הזה?
אבא שלי סובל מהפרעות בשינה בשנים האחרונות, האם זה תורשתי?
בנוסף,השותפה שלי אומרת שאני מדברת מתוך שינה ומתהפכת הרבה ונראה שהשינה שלי ממש לא שקטה..
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/04/2008הטיפ לשינה טובה וערנות אופטימלית הוא ללכת לישון ולקום באותן שעות ולישון מספיק שעות (עבור מרבית הבוגרים - 7 שעות). עבורך 4 שעות שינה אינן מספיקות ככל הנראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה הקודמת נשלחה טרם זמנה....
ד''ר דליה שכטר-עמיר14/04/2008המשך:
בנושא השינה אין "חסכון והלוואה".
אבא שלי סובל מהפרעות בשינה בשנים האחרונות, האם זה תורשתי? - אילו הפרעות שינה? יש הפרעות שינה משפחתיות ויש שאינן משפחתיות.
דיבור מתוך שינה מביך לעיתים אך אינו מהווה הפאעת שינה. שינה לא שקטה עשוייה להיות עקב צריכת קפאין גבוהה, תרופות מסויימות, חוסר נוחות פיזית, או הפרעת שינה ראשונית.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

