מידע רפואי
פורומים
- לימודי רפואה
- טיפול משפחתי, קשר משפחתי
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
- רפואת עור משלימה
- וטרינריה
- חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- פסיכיאטריה
- זהות מינית, תפקוד מיני
- הפלות חוזרות
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- רפואת שיניים
- ניתוחים גינקולוגים בלייזר
- רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל
- בדיקת שינה ביתית - ובעיותיהשלג12/07/2014
לרופאים שלום רב,
עקב נחירות שמעירות אותי מחדש בדיוק בשלבים הראשונים של תחילת ההרדמות, נשלחתי על ידי רופא אף אוזן גרון לבדיקת שינה.
לצערי, האישור שקיבלתי הוא לבדיקת שינה ביתית, ולא במעבדת שינה, שם יושב איש מקצוע.
קיבלתי הדרכה מקיפה על איך להשתמש במכשיר ובכל אביזריו, אבל הרגשתי שזה יותר מדיי מידע שאני יכולה לזכור עד שאבצע אותה.
אחת ההנחיות היתה לא לכבות את המכשיר בעצמי לאחר הלילה, אבל לא נאמר כלום לגבי האלקטרודה עם המדבקות על האצבע המורה, ולאחר הלילה עם המכשיר היא המשיכה לדלוק, וגם המכשיר עדיין דולק - השעון התחתון ממשיך לרוץ.
הבעיה הגדולה ביותר - האלקטרודה של הגומה בבית החזה - נאמר לי להדביק אותה באמצעות פלסטר - ואכן כך עשיתי, אבל מכיוון שאני מזיעה מאוד, כשקמתי בבוקר מצאתי את האלקטרודה ביחד עם הפלסטר מנותקים ממני.
ברצוני לשאול:
איזו השפעה על הבדיקה יכולה לגרום ניתוק האלקטרודה מבית החזה?
ובמידה ואכן תהיה לה השפעה רבה - מה הנהלים לבדיקה חוזרת (שייכת לקופת חולים כללית), אם ביתית או אם במעבדת שינה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה - מדובר במכשיר ITAMAR
שלג12/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שינה ביתית - ובעיותיה - תגובה
ד''ר גדעון רדושקביץ13/07/2014מקובל היום לבצע בדיקת שינה ביתית ( במרבית המכונים עם המכשיר של חברת איתמר) לחשד לתסמונת הפסקות נשימה בשינה כאשר אין חשד להפרעות שינה נוספות. כך מקובל. במידה ויש חשד שהבדיקה לא עלתה יפה בגלל בעייה טכנית ניתן לחזור עליה . תצטרכו לבקש שיעברו על התוצאות ואם הן לא הגיוניות בגלל ניתוקים שונים יחזרו עליה.
בברכה
ד״ר רדושקביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שלג14/07/2014קודם כל תודה על התשובה עד כה.
אני מעוניינת לדעת מה בדיוק מנטרת האלקטרודה של הגומה בבית החזה?
אשמח להסבר גם לגבי האלקטרודות האחרות.
אציין שהיום החזרתי את המכשיר לקופת החולים, כמו שנתבקשתי, אך הבחורה שאחראית על המכשירים ועושה גם את ההדרכות, לא היתה, ולא יצא לי לדבר איתה על התקלה הטכנית הזאת, אם כי השארתי לה מכתב בתוך המזוודה של ה- ITAMR.
לכן, כאמור, אשמח לקבל מידע בנוגע לשאלה מה האלקטרודה הזאת מנטרת?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר גדעון רדושקביץ14/07/2014ממליץ להפנות שאלה זו למכון השינה בו בוצעה הבדיקה
בברכה
ד״ר רדושקביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?