בדיקת שינה ביתית - ובעיותיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת שינה ביתית - ובעיותיה
    שלג
    12/07/2014

לרופאים שלום רב,

עקב נחירות שמעירות אותי מחדש בדיוק בשלבים הראשונים של תחילת ההרדמות, נשלחתי על ידי רופא אף אוזן גרון לבדיקת שינה.

לצערי, האישור שקיבלתי הוא לבדיקת שינה ביתית, ולא במעבדת שינה, שם יושב איש מקצוע.

קיבלתי הדרכה מקיפה על איך להשתמש במכשיר ובכל אביזריו, אבל הרגשתי שזה יותר מדיי מידע שאני יכולה לזכור עד שאבצע אותה.

אחת ההנחיות היתה לא לכבות את המכשיר בעצמי לאחר הלילה, אבל לא נאמר כלום לגבי האלקטרודה עם המדבקות על האצבע המורה, ולאחר הלילה עם המכשיר היא המשיכה לדלוק, וגם המכשיר עדיין דולק - השעון התחתון ממשיך לרוץ.

הבעיה הגדולה ביותר - האלקטרודה של הגומה בבית החזה - נאמר לי להדביק אותה באמצעות פלסטר - ואכן כך עשיתי, אבל מכיוון שאני מזיעה מאוד, כשקמתי בבוקר מצאתי את האלקטרודה ביחד עם הפלסטר מנותקים ממני.

ברצוני לשאול:

איזו השפעה על הבדיקה יכולה לגרום ניתוק האלקטרודה מבית החזה?

ובמידה ואכן תהיה לה השפעה רבה - מה הנהלים לבדיקה חוזרת (שייכת לקופת חולים כללית), אם ביתית או אם במעבדת שינה?

בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• תוספת חשובה - מדובר במכשיר ITAMAR

שלג
    12/07/2014

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בדיקת שינה ביתית - ובעיותיה - תגובה

ד''ר גדעון רדושקביץ
    13/07/2014

מקובל היום לבצע בדיקת שינה ביתית ( במרבית המכונים עם המכשיר של חברת איתמר) לחשד לתסמונת הפסקות נשימה בשינה כאשר אין חשד להפרעות שינה נוספות. כך מקובל. במידה ויש חשד שהבדיקה לא עלתה יפה בגלל בעייה טכנית ניתן לחזור עליה . תצטרכו לבקש שיעברו על התוצאות ואם הן לא הגיוניות בגלל ניתוקים שונים יחזרו עליה.
    בברכה
    ד״ר רדושקביץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה נוספת

שלג
    14/07/2014

קודם כל תודה על התשובה עד כה.

אני מעוניינת לדעת מה בדיוק מנטרת האלקטרודה של הגומה בבית החזה?

אשמח להסבר גם לגבי האלקטרודות האחרות.

אציין שהיום החזרתי את המכשיר לקופת החולים, כמו שנתבקשתי, אך הבחורה שאחראית על המכשירים ועושה גם את ההדרכות, לא היתה, ולא יצא לי לדבר איתה על התקלה הטכנית הזאת, אם כי השארתי לה מכתב בתוך המזוודה של ה- ITAMR.

לכן, כאמור, אשמח לקבל מידע בנוגע לשאלה מה האלקטרודה הזאת מנטרת?

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר גדעון רדושקביץ
    14/07/2014

ממליץ להפנות שאלה זו למכון השינה בו בוצעה הבדיקה
    בברכה
    ד״ר רדושקביץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו