כדאי או לא כדאי לקחת מלטונין?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדאי או לא כדאי לקחת מלטונין?
    אורנה
    22/07/2014

הייתי בבדיקה אצלך,באסותא,והמלצת לי על מלטונין 5 מ"ג,לפני השינה,ל3 חודשים.במרשם,ציינת,שצירקדין אינו מתאים.יש לי חברה,שברשותה כדורי מלטונין מחו"ל,של 1 מ"ג.האם לקחת 5 כדורים כאלה? אני קראתי,שיש תופעות לוואי,כמו ירידה בהורמון המין,והגברת דיכאון לסובלים ממנו.כל חיי,מגיל 15,אני ערנית בלילה,ואוהבת ליצור,ובבוקר-מתקשה לקום,אבל מתפקדת כרגיל,ויש לי אנרגיות לכל דבר שאני רוצה.עייפות,אני חשה לעיתים רחוקות מאד.אורח חיי מאפשר לי לישון כמה שאני רוצה.שאלותי הן:למה צירקדין לא מתאים לי?האם אפשרי,שאמשיך לחיות בלי תוספת מלטונין?
    אני קצת חוששת מהוספת המלטונין לסל התרופות הריק שלי.
    המון תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

תמונה

• כדאי או לא כדאי לקחת מלטונין? - תגובה

ד''ר גדעון רדושקביץ
    22/07/2014

שלום רב אורנה
    תופעות בלואי שציינת לא מוכרות. אם אורח חייך מאפשר לך לעבוד בלילה כשאת בשיא העירנות ואין לך בעיות מסביב אני לא רואה סיבה אמיתית מדוע לשנות. כך שאת לא צריכה ליטול מלטונין. אם תרצי את יכולה לנסות מהחברה(תנסי אחד או 2 ביחד).
    צירקדין הוא מלטונין רגיל אך בעל שיחרור מושהה המיועד לחולים מבוגרים שלהם יש יקיצות בוקר מוקדמות- לא מתאים לך.
    מקוה שעניתי לך
    בהצלחה
    ד״ר גדעון רדושקביץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה

אורנה
    22/07/2014

תודה על תשובתך.פשוט יש כאלה שטוענים,שמי שלא ישן רק בלילה,אלא נרדם ב3 בלילה,וישן לעיתים 7 שעות,ולעיתים יותר גם במהלך הבוקר,זה גורם לבעיות.למשל,אני לא מסוגלת בדרך כלל לאכול שום דבר חוץ מפרי או מעדן חלב וזה מספיק לי עד הערב.רק בערב אוכלת.זה תקין?זה קשור למלטונין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה - תגובה

ד''ר גדעון רדושקביץ
    22/07/2014

שלום אורנה
    זה השעון הביולוגי שלך. אם את מצליחה לחיות איתו בשלום אז תמשיכי. לא תיפגע בריאותך.
    ד״ר רדושקביץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו