מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נדודי שינה קצרי מועדאינה13/08/2014
שלום רב!
אני סובלת מנדודי שינה קצרי מועד מגיל 18 בערך (עכשיו 37)
זה תמיד בעקבות משהו שמוציא אותי מדפוסי השינה שלי - תורנויות לילה בצבא, תינוק שמעיר וכו
ברגע שזה קורה אני לא מצליחה לחזור להרדם לבד (רק מנמנמת, לא מצליחה להרדם ממש ולהכנס לשינה עמוקה) ללא כדורי שינה. אין לי בעיה לישון אחרי שכבר נרדרמתי, לא מתעוררת באמצע.
בדרך כלל אני לוקחת כמה ימים ברצף כדור שינה באותה השעה, ואיכשהו זה מסדר את מחזור השינה שלי. זה קורה להיתים רחוקות, תדירות של פעם פעמיים בשנה בערך
כרגע מה שרופאת המשפחה שלי נותנת לי זה בונדורמין, אבל אני לא אוהת את ההשפעה שלו כל כך. אני משתדלת לקחת לא יותר מחצי כדור,,,אבל זה לא תמיד עוזר...וגם כשכן, יום למחרת מרגיש לא טוב לי
מה הכדור המומלץ למצב שלי? משהו שעוזר להרדם מהר אך לא חייב להחזיק כל הלילה, כמה שפחות תופעות לוואי בבוקר ובכלל ולא ממכר?
פעם קיבלתי נוקטורנו וסטילנוקס, מה דעתכם על כדורים אלה למצב שלי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדודי שינה קצרי מועד - תגובה
ד''ר גדעון רדושקביץ13/08/2014שלום רב
נוקטורנו וסטילנוקס הן תרופות טובות אך לא בטוח שלא תחווי , גם איתן, תופעות לואי של ישנוניות בבוקר שאחרי ( אני מניח שאלו תופעות הלוואי שאת מדברת עליהן). ככלל אין צורך לפחד מתרופות שינה בטח לא לשימוש קצר ימים למצבי דחק זמניים. אם התופעה מתמשכת אני ממליץ בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי התנהגותי (cbt) לנדודי שינה.
בברכה
ד״ר רדושקביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)