מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינהטלי26/12/2014
שלום ד"ר,
שמי נטלי בת 23 .
אני לא בן אדם שהרבה לישון בעבר, מעולם לא ישנתי צהריים, גם בתקופת הלימודים שלי.
אולם כן הייתי מקפידה על כ-8 שעות שינה בלילה.
לפני כ-3 שנים קרה לי משהו שהשפיע עליי מאוד , לקחתי את זה יותר מדי קשה.
מאז אפשר להגיד שהפסקתי לישון ואסביר את עצמי.
התחלתי לישון יום כן יום לא כלומר לילה אחד הייתי ישנה מקסימום4-5 שעות ובלילה השני כבר לא נרדמת כל הלילה אולי מנמנת חצי שעה שעה וגם זה לא קורה הרבה.
התחילה לי מיגרנה והייתי נראית מותשת. מאז אני סוג של התרגלתי לזה ואני לא ישנה מעל 3 מקסימום 4 שעות שינה בלילה. אני יכולה להיות עם עיניים אדומות עייפה מאוד במהלך היום אבל שמגיע הלילה אני לא מצליחה לישון. ערכתי על עצמי ניסוי הפחתי את הנס קפה לפעמיים ביום מקסימום 3 אבל לא שותה קפה אחרי השעה 7 בערב, וקפה שחור לפעם בשבוע אבל זה עדיין לא עזר. אני לא יודעת להסביר אבל אני מצליחה להישאר ערה גם אחרי יום עמוס של עבודה לימודים ובלי קפה ובנוסף לעשות שיעורים.
ניסיתי לעבוד לילות ולישון ביום אבל זה היה יותר גרוע כי לא באמת ישנתי ביום. מבחינת טיפול תרופתי- מעולם לא נטלתי אף כדור שינה או משהו בסגנון הדבר היחידי שהסכמתי לקחת 4 פעמים היה טיפות רסקיו לשינה.
היום אנ יהולכת לישון בערך בשעה 3 עד שעה 5 וקמה בשש וחצי או 8 בימים אחרים אבל מכיוון שאני שומרת שבת בימים אלה אני כן ישנה וזה כאילו "במקום" כל השבוע.
קראתי באינטרנט שחוסר שינה יכול לפגוע בתפקוד המוח, בפוריות האישה ובנפש של האדם
האם יש דרך שהיא לא נטילת תרופות? האם דבר זה באמת מסוכן ופוגע בפוריות?
אשמח לתשובה ממכם.
תודה רבה,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה - תגובה
ד''ר גדעון רדושקביץ26/12/2014שלום רב
מה שאת מתארת הוא נדודי שינה (insonnia ). אם אינך מעוניינת בטיפול תרופתי כדאי מאד לפנות לטיפול פסיכולוגי התנהגותי לנדודי שינה(cbt).
לגבי שאלתך. הפרעות שינה עלולות לפגום הפוריות.
בברכה
ד״ר רדושקביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)