הרגלי שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי שינה
    יאיר
    30/12/2014

אהלן,
    אני בן 18,כמה שעות שינה אני צריך כל לילה?

ושאלתי העיקרית,רציתי לדעת האם לקום בשעה מוקדמת יחסית ביום(אזור שש/קצת לפני)זה עניין של הרגל,כרגע אם אני קם בשעות הללו אני חש עייפות במשך היום(גם לפעמים כשאני קם יותר מאוחר),לא עייפות קיצונית אבל עייפות..ולכן האם לקום מוקדם זה באמת עניין של להרגיל את הגוף?שאם אני אכריח את עצמי לקום בשש כל יום, אז לאחר כמה שבועות זה כבר יהיה לי טבעי וזורם..כנל לגבי שנת צהריים במשך היום אני מרגיש עייפות ואני פשוט חייב ללכת לישון בצהריים קצת זמן,לכן גם כאן אם אני אכריח את עצמי לא לישון בצהריים לאחר כמה זמן אני כבר לא ארגיש את הצורך הזה?!

ואם באמת אני לא אעשה את זה האם יש בעיה כלשהיא בזה להתפתחותי או לבריאות?כי קראתי בעבר למשל מאמר שאומר שלבני נוער עדיף לקום יותר מאוחר..

ממש תודה רבה על ההקשבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי שינה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה - תגובה

ד''ר גדעון רדושקביץ
    14/01/2015

שלום רב
    יש להניח שאם תקום כל בוקר בשעה 6 לאחר זמן השעון הביולוגי שלך יסתגל ולא תהיה עייף במשך הבוקר .אתה צריך כ6-8 שעות ביממה.
    כנ״ל ההרגל לגבי שנת הצהרים ( שהיא בריאה דרך אגב). תנומה קצרה של 20 דקות בצהרים נחשבת טובה ובריאה
    בברכה
    ד״ר רדושקביץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו