דום נשימה בשינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דום נשימה בשינה
    שחר
    31/03/2015

בבדיקת שינה (ביתית) נמצא כי צפיפות הפרעות נשימה של 116 אירועים לשעה האם המספר הגיוני בכלל האם הבדיקות אמינות
    כמו כן מעבר לשימוש במסכה האם יש טיפול נוסף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דום נשימה בשינה

הוספת תגובה

• דום נשימה בשינה - תגובה

ד''ר גדעון רדושקביץ
    31/03/2015

שלום רב
    116 הפסקות נשימה בשעה זה באמת המון. האם אתה בטוח שאתה קורא את התוצאות נכון? במידה וכך הדבר הרי שהטיפול היחיד האפקטיבי במצב זה הוא CPAP. האם הוזמנת לשיחה עם רופא המכון?
    אשמח להתעדכן
    ד״ר רדושקביץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שחר
    01/04/2015

לצערי התוצאה נכונה : משך שינה 4ש' 59 דק'
    " צפיפות הפרעות שינה של 116 אירועים לשעה. נרשמו 419 ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 99% עד למינימום 64%
    אחוז זמן בו ריווי החמצן מתחת ל90% 85.7"

לצערי זו בדיקה ביתית (קופ"ח לאומית) מקבלים את התשובה בדואר עם המלצה למסכה מעבר לזה אין עם מי לדבר עם מהות התוצאה האם זה חריג סביר האם יש טיפולים נוספים וכו'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר גדעון רדושקביץ
    01/04/2015

שלום
    אכן בדיקה עם ערכים לא טובים המצריכים טיפול ב CPAP . בדיקה ביתית היא בדיקה טובה ואין צורך בבדיקה מלאה כדי לאמת את התוצאות( אני מניח שאתה בעל משקל עודף - צודק?). מרבית הבדיקות של לאומית נעשות ע״י אסותא ורופאים שלהם יוצרים קשר עם המטופלים שזקוקים לCPAP ומסבירים להם. זה נעשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שחר
    01/04/2015

אכן אני בעל עודף משקל של 50 ק"ג אותם עליתי בשנה וחצי האחרונות לאחר תאונת דרכים ופציעה בגב שלא מאפשרת פעילות גופנית
    בנוגע לתוצאות הבדיקה אכן יצרה איתי קשר רופאה אך אמרה שצריך מסכה לא הציגה חלופות אפשריות ובטח שלא יכולתי לקבל מענה רציני בשיחה נכנסת אלי שאני באמצע הרחוב ולכן אני מחפש חלופות אפשריות ? לדעת האם הערכים מציאותיים? מה זה אומר התוצאה הזו ?
    מעבר לכך הבנתי כי עלי לבצע בדיקה נוספת במעבדת שינה כי ביטוח לאומי לא מכיר בבדיקה הביתית (במסגרת תאונת דרכים במסגרת עבודה) או שהדבר לא נכון והם מסתפקים בבדיקה הביתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר גדעון רדושקביץ
    01/04/2015

משמעות הבדיקה היא שאתה סובל מתסמונת הפרעות נשימה בשינה בדרגת חומרה קשה (ביותר) ואתה זקוק לטיפול כי ערכים אלו הינם גורם סיכון ליתר לחץ דם ומחלות קרדיו וסקולריות. הטיפול היחיד הוא CPAP . אין לך אלטרנטיבות אחרות למעט ירידה דרסטית במשקל שגם היא לא תבטיח פתרון.
    אתה תצטרך לעבור בדיקה מלאה לצורך הכרה של הביטוח הלאומי. אני לא חושב שיהיה שוני משמעותי בין הבדיקות.
    אנא פנה לרא המפנה שלך לצורך הנחיות נוספות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו