מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינהמתי04/04/2015
שלום רב
רציתי את עצתך אני בן 43 בריא.
בשנה האחרונה אני לא ישן הכי טוב יש ימים בהם אני נכנס למיטה ופשוט מתחיל לחשוב על עבודה דברים אישיים מטרידים וכו..במקום לישון זה חוזר כל כמה ימים שבועות ואז שוב שבוע עם מחשבות טורדניות וכמעט ולא מצליח להירדם.
בחני שנה האחרונה אני מטופל אצל פסיכולוג לדבריו זו תופעה של מחשבות טורדניות וכו..היו מספר פעמיים שלקחתי חצי כדור נוקטורנו האם זה בסדר ? אני לא רוצה להתרגל לכדורים אני בכלל טיפוס חרד וחושש מתרופות. אבל לפעמים ממש לא היה לי ברירה לא הצלחתי להירדם מספר ימים. מה המצלתך והאם כדאי בתקופה זו להמשיך עם כדורי שינה ? או שזה כל כך גרוע שעדיף לותר ? כיצד אפשר להתגבר על כך אני נכנס בשעה 23 למיטה לא נרדם עד 2 בלילה ואז אולי נופל ל 3 שעות שינה ומתעורר ב 6 בבוקר מקסימום 7.
לא מטופל בשום תרופה פסיכיאטרית כמובן.
ניסיתי לקחת דהרים טבעיים תה חליטות וכו..לא עזר כל כך.
אשמח לחוות דעתך
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה - תגובה
ד''ר גדעון רדושקביץ04/04/2015שלום רב
אתה סובל מנדודי שינה(אינסומניה) על רקע מחשבות טורדניות. אין סיבה שלא ליטול כדור שינה אם אתה מתקשה להירדם. ממליץ להמשיך בטיפול הפסיכולוגי
בהצלחה
ד״ר רדושקביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מתי05/04/2015תודה.
האם זה משהו שחולף לו ? כמה זמן ? שוב יש ימים בהם אין בעיה נרדם טוב וימים של חוסר שינה בעקבות מחשבות אולי חרדה.
מרגיש שהטיפול הפסיכולוגי לא עוזר.
האם כדאי לנסות טיפול שונה ? שוב מעדיף להימנע מכדורים יש על כך הרבה הסתיגויות ונושא של התמכרויות וכו...לכן מעדיף לא להתחיל בגיל כזה עם תרופות לשינה.
מה דעתך על דברים טבעיים כמו טו נייט ומשפחתו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר גדעון רדושקביץ07/04/2015שלום רב
לא יודע להעריך כמה זמן זה יימשך . אם אתה לא רואה תועלת בטיפול פסיכולוגי אולי יש מקום לטיפול תרופתי במסגרת פסיכיאטרית ( לא להיבהל מזה. לפעמים יש צורך בתמיכה תרופתית לחרדה. אין סיבה שתסבול רק כי החלטת שתרופות הן לא הפתרון. חבל)
בנוסף יש טיפול פסיכולוגי התנהגותי לנדודי שינה (cbt).
בברכה
ד״ר רדושקביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
מתי08/04/2015תודה.
אני מברר לגבי טיפול בcbt לנדודי שינה.
יש בחור בתל אביב שממליץ על 2 מפגשים לדבריו יש לו הצלחה לא קטנה נשמע קצת תמוהה ובמקביל ביררתי על טיפולים הכוללים מספר מפגשים 6-8 סדר גודל.
בינתיים ננסה יום יומיים לקחת נוקטורנו 3.75 זה מקדים אותי ל 6 שעות. אולי זה יעזור לצאת מהמעגל ולחזור לשינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)