מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעה קשה והסתבכות עם תרופות דחוףליאת18/05/2015
שלום,אני בת 30 ואובחנתי באיחור של 15 שנים לערך כסובלת משעון ביולוגי דחוי.הבעיה התחילה בילדות המאוחרת ובהדרגה החמירה עד סוף גיל ההתבגרות.מכיוון שההפרעה לא מוכרת לציבור הרחב מספיק ובאותן שנים כמעט ולא הייתה מודעות כלל הסביבה הגדירה אותי כעצלנית ושהסימפטומים הם באשמתי מה שכמובן שגוי אך לא אובחנתי ועם השחרור מהצבא התחלתי לקבל מרופא המשפחה בונדורמין ובמשך שנתיים התפתחה סבילות ותלות שהובילה אותי לנוירולוג,פסיכיאטרים שניסו להחליף את הבנזודיאזפינים בתרופות שינה אחרות,נוסה מירו למטרת גמילה ללא הועיל ובינתיים גם הייתי בהריון וילדתי ורק לאחר שנתיים שלש נוספות הגעתי למעבדת שינה,נוסה טיפול במלטונין שיוצר תופעות לוואי נוראיות אצלי ובנוסף אובחנתי גם כבעלת קשב וריכוז אך ההתמכרות לבונדורמין שהוחלף בואבן החמירה.אני מטופלת אצל פסיכיאטר שגם הוא שלל דכאון וחרדה או כל הפרעה בנפש ורשם לי היפנודורם ותכנית גמילה בהדרגה באופן איטי,ממריצים איני נוטלת מכיוון שהפרעת קשב וריכוז אמנם קיימת אך כשניסיתי הפקתי תועלת רק מהאפקט המעורר מה שגרם לתלות נוספת שעליה השתלטתי בעצמי ושעון ביולוגי דחוי בהחלט מקשה על תפקוד נורמלי אך נתן להתאים את אורח החיים לזה ולא להפך.כרגע אני בעיצומו של תהליך ארוך ומייגע והייתי רוצה טיפים להתמודדות כדי לא להתייאש וכמובן כמה שפחות לסבול...בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה קשה והסתבכות עם תרופות דחוף - תגובה
ד''ר גדעון רדושקביץ21/05/2015שלום רב
הפרעה בתזמון שינה (״שעון ביולוגי״) היא לעתים חלק מה״סל״ המכיל הפרעת קשב וריכוז מטופלת בעיקר בעזרת מלטונין וחשיפה לאור חזק בבוקר. לא מכיר תופעות לואי למלטונין ואינני מבין מה היו תופעות הלואי שחוית. את בטוחה שמקורן בתרופה זו?
ממליץ לך לפנות לייעוץ מקצועי מתאים ( רופא שינה/ פסיכיאטר)
בהצלחה
ד״ר רדושקביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל היא משתמשת בהיפנודורם
ניר17/10/2015התרופה היפנודורם (פלוניטרזפאם) היא החזקה ביותר מבין הבנזודיאזפנים הנמכרים לציבור, היא חזקה בהרבה מכל כדור אחר ממשפחה זו (מלבד כנראה מידאזולם המשמש למיטב ידיעתי רק לניתוחים וכנראה לא נמכר לשימוש ביתי). איך היא תצליח להיגמל מהיפנודורם ומה הקשר של זה למלוטונין שהוא הורמון חלש בהשוואה לרצפטורים עליהן פועלת היפנודורם ושאר הבנזודיאזפנים (GABA). נניח שהיא תצליח להזיז את השעון שלה עם היפנודורם, הוא יחזור לסורו לאחר הגמילה כיוון שאי אפשר להישאר לאורך זמן על היפנודורם, מאושר לשימוש ל-10 ימים בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל היא משתמשת בהיפנודורם - תגובה
ד''ר גדעון רדושקביץ17/10/2015שלום ניר
היא משתמשת בהיפנודורם ונמצאת בהליך גמילה (על פי דבריה). עדיין קיים סיפור של הפרעה בתזמון שינה שהיפנודורם או בנזודיאזפינים הם לא הטיפול לבעייה זו. אני חושב שצריכה לפנות למכון שינה לצורך שיחה והערכה
בברכה
ד״ר רדושקביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)