מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינסומניהטל19/05/2015
שלום רב,
שמי טל, בת 23 וסטודנטית לתואר ראשון בשנתי הראשונה. מתחילת שנת הלימודים (לפני 7 חודשים) ועד כה אני סובלת מחוסר יכולת להירדם בלילות - מאמינה שזו אינסומניה. יש לילות שלוקח לי כמה שעות להירדם ויש לילות שפחות אבל זה אף פעם לא בא בקלות וכמעט בכל הלילות אני גם מתעוררת באזור 5 או 6 במקום בשעה 7, השעה בה אני אמורה להתעורר. מה שאומר שבלילות מוצלחים אני ישנה 5 שעות, אולי 6 ובלילות "רגילים" אפילו קצת פחות ולעיתים אף 3,4 שעות בלבד.
ברור לי שהדבר נובע ממתח נפשי שקשור בלימודים ועוד דברים מסביב אבל אני עושה השתדלות, מנסה להירגע ולנשום עמוק ובאיטיות בניסיון להירדם, להיכנס למיטה בשעה שהיא לא יותר מדי מאוחרת. דבר לא עוזר. מלבד תקופות קצרות מאוד של רגיעה ושינה טובה, בכל שנת הלימןדים הזו לא ידעתי שינה טובה מלבד שבתות. הדבר משפיע עליי נפשית וגם פיזית, גם מפחדת שזה גם יפגע לי בזיכרון ובדברים נוספים. תקופת המבחנים מתחילה בעוד זמן קצר ולקום בכל בוקר ללמוד למבחן לאחר לילה ללא שינה / לקום למבחן לאחר לילה ללא שינה נראה לי לגמרי בלתי אפשרי.
יש אי אילו המלצות כלשהן בשבילי? פתרונות? כמו כן, אשמח להפניה לעזרה כלשהי.
תודה מראש על ההתייחסות והתגובה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינסומניה - תגובה
ד''ר גדעון רדושקביץ21/05/2015שלום רב
אכן נראה שאת סובלת מנדודי שינה ( קושי להירדם . יקיצות) שבמקרים רבים מלווה תקופות של מתח.
ממליץ לפנות לרופא המשפחה כדי. שירשום לך תרופות לשינה.
בברכה
ד״ר רדושקביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)