מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינהיוסי07/06/2015
במהלך השנים האחרונות התרגלתי לעבודות ליליות. מה שקרה בעצם זה שהתרגלתי לישון משעה 9 בוקר עד 5-6 בערב כלומר בין 8 ל-9 שעות לשאלות:
1. אומרים ששינה של לילה היא שינה פחות בריאה וטובה מהבוקר האם זה נכון? כלומר שישנים בצהריים או בבוקר צריכים יותר שעות שינה מאשר שינה בלילה?
2. בגלל שכבר כמה שנים התרגלתי לישון בבקרים אני לא מצליח לשנות את השעון הביולוגי במוח והגוף תמיד מנסה לחזור לשינה בבוקר , אלה הפעולות שניסיתי בשביל לשנות את ההרגל :
א. ניסיתי להשתמש בכדור סטילנוקס בשעה 12 בלילה, ואמנם הצלחתי להירדם 6-7 שעות אבל ביום למחרת ניסיתי להרדם באופן טבעי(בלי הכדור) בלילה ולא הצלחתי ונרדמתי רק בבוקר שוב.
ב. ניסיתי "לשרוד" ער. כלומר במקום לישון ב7 בבוקר כמו שאני רגיל חיכיתי לשעה 9-10 בערב בשביל להירדם. ואמנם נרדמתי אבל קמתי אחרי 3 שעות שינה ואז בגלל שהייתי עייף שוב נרדמתי בבוקר. האם יש לדבר הזה פתרון?
3. יש לי ולחבר דילמה. הוא טוען שהאדם צריך להרגיל את הגוף לישון בלילה 6-5 שעות ולא יותר. אני טוען שהאדם צריך לישון כמה שהאדם צריך לישון ולהתעורר באופן טבעי כלומר 8 שעות ממוצע לאדם הטבעי , אחרת מתחיל בעיות חוסר ריכוז, עצבנות, חוסר אנרגיה ועוד ,מי מאתנו צודק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה - תגובה
ד''ר גדעון רדושקביץ09/06/2015שלום רב
שינה בלילה מצויינת והיא החשובה . אם אתה רוצה להחזיר את השעון הביולוגי למצבו הטבעי ממליץ להיעזר בכדורי מלטונין ( מרשם ומינון מהרופא המטפל)
אדם זקוק ל כ 8 שעות שינה ביממה
בברכה
ד״ר רדושקביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)