קושי כרוני להירדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי כרוני להירדם
    אני אני
    26/08/2015

שלום,
    בן 36, בריא. מילדות סובל מבעיה של חוסר יכולת להירדם עם רעשים (גדלתי בסביבה שקטה וכיום חי במושב שקט).
    תהליך ההירדמות אורך אצלי כ 5 דקות בהם אני ממש חולם (להבנתי מדובר בהזיות ויש לכך שם). אם ב5 דקות האלו אדם מתעטש/רכב חולף ברדיוס של קילומטר אזי אני ״מתעורר״ וה5 דקות יחלו להיספר מחדש. כלומר: אם באופן תיאורטי כל 4 דקות ישמע פיפס קטן אזי לא אשן לעולם. לעיתים לוקח לי שעות להירדם.
    בשנה האחרונה הבעיה החריפה מאוד. אני חייב שקט מוחלט ורעש קטנטן ב5 דקות האלו יעיר אותי כאמור. במידה וכבר נכנסתי לשינה אין בעיה ואני ישן 6 -7 שעות ברצף.
    במצב של ״רעש״ בכלל אין סיכוי שארדם. הייתי לאחרונה בחול ולמרות שהמלון היה שקט לאדם הסביר מבחינתי היה שם רעש (מכוניות, אנשים, מזגן שמשמיע תיקים) וממש לא הצלחתי לישון. גם עייפות גדולה לא עוזרת או מקלה.
    שאלתי: 1. איזה כדור שינה מומלץ בכדי להירדם והאם בכלל קיים כדור כזה שגורם למח להתעלם לכאורה מהרעש וכן להירדם ? (אמביין?).
    2. האם שימוש באטמי אוזניים מסוכן או שצריך להשאיר אוזניים מאווררות? (שוקל לקנות אטמים מותאמים אישית כי אטמים רגילים מווסתים את הרעש רק קצת ולא מועילים).

אודה מאוד להמלצתך המלומדת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי כרוני להירדם

הוספת תגובה

• המשך קצר..

אני אני
    26/08/2015

אציין גם שלא רק רעש מפריע לי להירדם. אם למשל כואב לי קצת הגב אזי לא אצליח להירדם גם אם אני ער 30 שעות/ ישנתי 10 שעות ב 4 לילות (לא מגזים קרה לי: 0,4,3,3).
    כמו-כן אין מצב שארדם שאין חושך מוחלט, אם חם מידיי, קר מידיי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך קצר.. - תגובה

ד''ר גדעון רדושקביץ
    26/08/2015

שלום רב
    אתה סובל מנדודי שינה. אמביאן עשוי לעזור וגם אטמי אוזניים.
    בברכה
    ד״ר רדושקביץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזדהות עם הבעיה

שינה טובה
    22/10/2015

מבינים לליבך וסבלנו רבות מבעיה דומה. מניסיון, מלבד כל העזרה הרפואית שלעיתים עוזרת מאד ולעיתים פחות, חשוב להקפיד ולבחור מזרון מעולה שיאפשר לך נוחות מירבית ושינה טובה. כך לפחות תדע שזו לא הבעיה.
    מקווים שהבעיה תיפתר במהרה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו