מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי כרוני להירדםאני אני26/08/2015
שלום,
בן 36, בריא. מילדות סובל מבעיה של חוסר יכולת להירדם עם רעשים (גדלתי בסביבה שקטה וכיום חי במושב שקט).
תהליך ההירדמות אורך אצלי כ 5 דקות בהם אני ממש חולם (להבנתי מדובר בהזיות ויש לכך שם). אם ב5 דקות האלו אדם מתעטש/רכב חולף ברדיוס של קילומטר אזי אני ״מתעורר״ וה5 דקות יחלו להיספר מחדש. כלומר: אם באופן תיאורטי כל 4 דקות ישמע פיפס קטן אזי לא אשן לעולם. לעיתים לוקח לי שעות להירדם.
בשנה האחרונה הבעיה החריפה מאוד. אני חייב שקט מוחלט ורעש קטנטן ב5 דקות האלו יעיר אותי כאמור. במידה וכבר נכנסתי לשינה אין בעיה ואני ישן 6 -7 שעות ברצף.
במצב של ״רעש״ בכלל אין סיכוי שארדם. הייתי לאחרונה בחול ולמרות שהמלון היה שקט לאדם הסביר מבחינתי היה שם רעש (מכוניות, אנשים, מזגן שמשמיע תיקים) וממש לא הצלחתי לישון. גם עייפות גדולה לא עוזרת או מקלה.
שאלתי: 1. איזה כדור שינה מומלץ בכדי להירדם והאם בכלל קיים כדור כזה שגורם למח להתעלם לכאורה מהרעש וכן להירדם ? (אמביין?).
2. האם שימוש באטמי אוזניים מסוכן או שצריך להשאיר אוזניים מאווררות? (שוקל לקנות אטמים מותאמים אישית כי אטמים רגילים מווסתים את הרעש רק קצת ולא מועילים).
אודה מאוד להמלצתך המלומדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך קצר..
אני אני26/08/2015אציין גם שלא רק רעש מפריע לי להירדם. אם למשל כואב לי קצת הגב אזי לא אצליח להירדם גם אם אני ער 30 שעות/ ישנתי 10 שעות ב 4 לילות (לא מגזים קרה לי: 0,4,3,3).
כמו-כן אין מצב שארדם שאין חושך מוחלט, אם חם מידיי, קר מידיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קצר.. - תגובה
ד''ר גדעון רדושקביץ26/08/2015שלום רב
אתה סובל מנדודי שינה. אמביאן עשוי לעזור וגם אטמי אוזניים.
בברכה
ד״ר רדושקביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזדהות עם הבעיה
שינה טובה22/10/2015מבינים לליבך וסבלנו רבות מבעיה דומה. מניסיון, מלבד כל העזרה הרפואית שלעיתים עוזרת מאד ולעיתים פחות, חשוב להקפיד ולבחור מזרון מעולה שיאפשר לך נוחות מירבית ושינה טובה. כך לפחות תדע שזו לא הבעיה.
מקווים שהבעיה תיפתר במהרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)