בעיות שינה - הקצות מרובות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה - הקצות מרובות
    רון
    25/10/2015

שלום,

בן 62. לפני מספר חודשים התחלתי להתעורר מספר פעמים בלילה לצורך מתן שתן כאשר בעבר לא היתה כל בעיה בעניין זה.

עד לפני כשבוע קמתי בין 3 ל- 4 פעמיים לצורך מתן שתן, ( שותה מספר כוסות מים וחלב בשעות הערב) חזרתי למיטה ונרדמתי עד היקיצה הבאה ונראה לי שדפוס השינה, ומכאן גם חששתי, מתקבע, וכך אכן קרה.

לפני כארבעה ימים חל שינוי ולא לטובה - אני מתעורר בסביבות 4 לפנות בוקר בשל הצורך לתת שתן ולאחר שחוזר למיטה לא מצליח להרדם כאשר קודם לכן נרדמתי ללא כל בעיה.

נוטל כדורים מזה יותר מ- 14 חודש : נורווסק (הורדת לחץ דם), ליפיטור, קרדילוק, אלוריל (פעם ביומיים) ופעם ביומיים ציפרלקס להורדת חרדות.

א. לפני כשבוע עשיתי בדיקות דם (מעדיף שלא לראות את התוצאות) אך אולי מחשבות על כך וההשלכות של התוצאות יכולות לגרום לנדודי השינה?

ב. האם כדאי לנסות ליטול ציפרלקס לפני שינה ואז אולי לא אתעורר מספר פעמים בלילה והאם כדאי ליטול סירקדין בנוסף? (לקחתי בעבר סירקדין לתקופה של קצת יותר מחודש ללא כל הטבה).

ג. מה כדאי לעשות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה - הקצות מרובות

הוספת תגובה

• בעיות שינה - הקצות מרובות - תגובה

ד''ר גדעון רדושקביץ
    27/10/2015

שלום רב
    הופעה של השתנת לילה מרובה (נוקטוריה) מצריכה בירור רפואי ולא טיפול בציפרלקס. אנא פנה לרופא המשפחה שיחליט על המשך הבירור.
    בברכה
    ד״ר רדושקביץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרון-מחלות ומתן שתן במהלך הלילה.

שגב
    30/10/2015

שלום רב.
    אני לא רופא-אלא כותב מניסיון אישי,אני בן 66 וכנראה אנו סובלים מאותן מחלות,(אתה סובל מ-ל.ד. ערמונית מוגדלת-פרוסטטה וכנראה גם הפרעות שינה) מבקש לא לראות שום המלצה במה שאני כותב,אלא לפנות לרופא המשפחה ,רופאים מומחים ורפואה משלימה(הומופטים,נתרופטים ומומחים לתזונה-יש אותם בכל קופות החולים).

יקיצות מרובות-אתה כנראה סובל מפרוסטטה(ערמונית מוגדלת בעברית),יש 2-3סוגי כדורים גרועים כגון קדקס וכו',,לעומתם לקחתי במשך שנתיים כדור טוב בשם "מנרין מלט" שרשם לי אורולוג .
    היום אני משתמש בפתרון טבעי-גרעיני דלעת,נשמע מוזר,אבל אורולוגית מומחית(ד"ר שירה חתומי מבלינסון),מנהלת פורום אורולוגיה כתבה לי שברפואה ידוע שגרעיני הדלעת עוזרים טוב לפרוסטטה,אבל מאחר שלא נעשה מחקר בנושא,אסור לה להמליץ,
    אני אוכל כל ערב 2 חופנים (חופן=גודל כף יד)של גרעיני דלעת קלופים,או ,מפצח 3-4 חופנים של גרעיני דלעת לא קלופים שאני מפצח(לא קלויים וללא מלח-מחמם אותם 3-4 דקות במיקרו),,,, וחסר סדר יקיצות להשתנה.
    י.ל.ד.-לפי הבנתי אתה לוקח 2 סוגי כדורים ללחץ דם (נורווקס וקרדילוק) יש היום כדורים חדשים ללחץ דם טובים יותר שיש בהם 2 סוגי תרופות אם צריך.(אלא אם אתה לוקח קרדילוק נגד הפרעות קצב-וגם לזה יש כדורים טובים יותר)
    מציע לך בנושא לחץ דם לפנות לרופא מומחה ליתר לחץ דם בנושא ולא להסתפק ברופא המשפחה.
    לפי סוגי הכדורים שאתה נוטל-בטח אתה סובל גם מעצירות.
    סירקדין-הוא לא כדור שינה,אלא הורמון המלטונין והוא מסייע לשינה,אבל אסור לקחת אותו יותר ממס' שבועות.
    לגבי סירקדין והפרעות שינה-בקש מרופא המשפחה להפנות אותך למעבדת שינה ומומחה להפרעות שינה.
    אני סובל מהמחלות שלך ועוד כמה,מטפל בכולן ומנהל חיים תקינים .בהצלחה.

לגבי תוצאות גרועות של בדיקות דם-גם לזה יש כדורים כימיים טובים וגם פתרונות טבעיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרון-יקצות מרובות-המשך.

שגב
    30/10/2015

מבקש להדגיש,אסור לך לקחת גם את גרעיני הדלעת(אם תחליט) ללא בדיקה עם נטורופת,או מומחה לתזונה,בגרעיני הדלעת יש כמות גדולה של אומגה 6 שיכולה לגרום לדלקות,מומחה התזונה ימליץ לך לקחת בנוסף סוג אחר של אומגה לאיזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו