מינון גבוה של סטילנוקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון גבוה של סטילנוקס
    ניר
    04/11/2015

סובל מבעיות שינה קשות, קושי להירדם ויקיצות מרובות (בין 2 ל-4). תרופות שאינן מיועדות לשינה ועוזרות לישון כמו רמרון (מירטאזפין), טרזודיל (טרזודון) כבר בקושי משפיעות עלי ואם הן משפיעות אז בדרך כלל רק לטווח קצר של כשעתיים ופחות מכך. משתדל לא להשתמש באופן קבוע בבנזודיאזפנים כדי לא לפתח תלות וגם כי קצת הסתגלתי אליהם. בתקופה האחרונה התרופה שבעיקר משפיעה לטובה על השינה שלי היא סטילנוקס (זולפידם). משתדל להשתמש בה רק לסרוגין ולא כל יום. מומלץ שלא לעבור מינון של 10 מ"ג ללילה. אני מצליח לישון עם 10 מ"ג סטילנוקס (זולפידם) רק כ-3 שעות (בעברי הרחוק ישנתי לילה שלם) ואם אני לוקח כדור נוסף (10 מ"ג) אני יכול לישון כ-3 שעות נוספות. האם שימוש ב-20 מ"ג ללילה עלול להזיק? מנסיוני המועט זה לא הזיק לי ולא גרם לי לישנוניות יתר בבוקר. חיפשתי מחקרים על הנושא ולא הצלחתי למצוא. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינון גבוה של סטילנוקס

הוספת תגובה

• מינון גבוה של סטילנוקס - תגובה

ד''ר גדעון רדושקביץ
    09/11/2015

שלום רב
    מינון הסטילנוקס (זולפידם) הוא 10 מ״ג ביום לאדם מבוגר. מעבר לכך זהו מינון יתר שעלול לגרום לתופעות לוואי . ( פירוט נרחב מופיע באתרי אינטרנט רבים בוויקיפדיה )
    בברכה
    ד״ר רדושקביץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה על סטילנוקס

ניר
    11/11/2015

לא הצלחתי לקצר את שאלתי הקודמת בקשר לסטילנוקס (זולפידם) ולכן היא היתה ארוכה ואולי לרופא לא היתה אפשרות לקרוא אותה במלואה. ציינתי כבר בשאלתי הקודמת את התשובה שהרופא נתן. ידוע לי ש-10 מ"ג הוא המינון הליילי, אבל אם לקחתי 20 מ"ג בלילה (פרטתי את הסיבה והתוצאות בשאלתי הקודמת) ולא סבלתי מכל תופעת לוואי האם עלול להיגרם לי נזק עתידי? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו