מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלפרלידטלי09/11/2015
אני בת 76, כמו רבים כמוני שנת הלילה שלי הסתכמה ב 3 -4 שעות. בהמלצת רופא המשפחה, אני נוטלת מדי ערב אנלפריד 0.5 מ'ג. שתי שאלות:
1. הכדור עזר חלקית, כלומר האריך את אורך השינה שלי ב 1-2 שעות , האם כדאי להעלות את המינון נניח מ 0.5 מ'ג ל -1 מ"ג?
2. האם יתכן שהכדור גורם לי ליובש בפה בלילה, אני מתעוררת 3-4 פעמים בלילה עם פה יבש מאוד. אציין שיש לי השתלות שיניים בפה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרליד
רונן09/11/2015חוסר שינה זה דבר חמור וקשה ביותר. אלפרליד ניתן בדרך כלל בנוסף לכדורים אחרים..
האם אתה נוטל כדורים נוספים? אלפרליד הוא כדור מרגיע והרופא כנראה חושב שאתה מוטרד או לחוץ . אם הבעיה היא עמוקה יותר ונפשית ספק אם הכדור הזה יפתור לך את הבעיה. אם תתן עוד פרטים כמו מתי הבעיה התחילה או האם ידועה הסיבה אוכל לייעץ ולעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי בעיות בריאותיות. לא סובלת
טלי09/11/2015מדיכאון או בעיה נפשית אחרת. כפי שקורה להרבה מבוגרים, הלילות שלי קצרים, כלומר ישנה 3-4 ש' בלילה ,( איני ישנה ביום). עדיין עובדת כמה שעות ביום, עבודה קלה המתאימה לגילי , כפי שציינתי אני בת 76. מכיוון שידוע לי שחוסר שינה יכול לגרום לבעיות נוספות כמו לחץ דם, השמנה ועוד תופעות, ביקשתי מהרופא כדור שיעזור לי לישון 6 ש' בלילה. הוא המליץ על אלפרליד. במינון של 0.5 מ'ג, שאלתי היתה אם אעלה את המינון ל 1 מ"ג, האם אגיע ל 6 שעות שינה בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפרליד תגובה
רונן12/11/2015כמו שחשבתי ..הדיכאון הוא הגורם הראשי לבעיות השינה שלך וכמובן הגיל עושה את שלו...אין מניעה לנסות להעלות את המינון ולבדוק כמה ימים אם זה באמת עוזר לך.בכלך מקרה אלפרליד הוא לא כדור שרצוי לקחת לאורך זמן והוא ניתן לתקופה קצרה כדי לטפל נקודית במקרים של חרדה או חוסר שקט זמני. במידה והבעיה שלך כרונית אין מנוס מלקחת כדור נוגד דיכאון שהוא לא ממכר כמו האלפרליד. בכל מקרה תנסי מניון גדול יותר ואם זה באמת עוזר לך אחרי שבועיים או שלושה תנסי לרדת במינון בהדרגה כמובן ותקווי שהבעיה לא תחזור . בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפרליד תגובה - תגובה
ד''ר גדעון רדושקביץ17/11/2015שלום רב
האם הפרעת השינה שלך הוא קושי להירדם או יקיצת בוקר מוקדמת?
ד״ר רדושקביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)