מה הסיכון שבנטילת כדורים שינה בקביעות - מלבד הנושא של ההתמכרות.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הסיכון שבנטילת כדורים שינה בקביעות - מלבד הנושא של ההתמכרות.
    דין
    30/03/2016

אני בן 34, סובל כבר שנים מחוסר יכולת להירדם, מסיבות: 1. שעון ביולוגי משובש (טיפוס לילה) 2. מע' עצבים "גועשת" למדי שמקשה על הירגעות לצורך הירדמות (עד שבאמת עייף).

משתמש לסירוגין בנוקטורנו במינון נמוך, לפעמים חצי קלונקס ולפעמים מלטונין (עוזר אך פחות מה-2 האחרים). לא לוקח כדור לילה אחר לילה כדי לא ליצור התמכרות/סבילות.

לאחרונה אני ממש לא מסוגל לישון בלי כדור. ניסיתי שבוע ללא שום דבר וכל לילה כמעט הייתי נרדם ב- 6 בבוקר. לא כיף בכלל בכלל.

ניסיתי גם ענייני פסיכולוגיה, דברים טבעיים וכדומה - לא עוזר לי.

השאלה היא מה הסיכון שבנטילת כדורים שכאלה בקביעות - מלבד הנושא של ההתמכרות. (אני יודע שיש סיכון - קראתי קצת , רק לא יודע להגיד מהו בדיוק)

תודה על עזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הסיכון הוא לא בדיוק התמכרות,

ניב
    28/06/2016

אלא "התרגלות" של הגוף. עם הזמן יהיה יותר קשה להירדם בלי הכדור, דהיינו פיתוח תלות בו.

הכדורים מהסוג הזה (בנזודיאזפינים) גם עלולים להיות פחות יעילים עם הזמן, מה שמצריך עלייה במינון.
    במינון גבוה מאוד עלולים לסכן את הבריאות מאוד.

רצוי לנסות להפסיק את הכדורים לאחר זמן מסוים. לרדת במינון לאט ואחר כך להפסיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועכשיו תראה את זה:

דין
    28/06/2016

ראיתי את המחקר הזה בווינט גם באתרים בחוץ לארץ ונבהלתי. ממש שווה ערך לסיגריות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו