טיקים מתוך שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיקים מתוך שינה
    טלי סקירה
    04/06/2008

שלום
    שמי טלי, אני בת 25 (אוטוטו)
    לאחרונה נודע לי כי בזמן שינה מופיעים אצלי טיקים המתבטאים בקפיצות שריר שאינם באים לידי ביטוי רק ברגליים אלא גם בגפיים עליונות ואפילו בעיניים ושפתיים
    מסתבר כי זה קורה לי מזה שנתיים ואולי אף יותר..
    לעתים, כאשר אני בשלבי הירדמות, כך שאני בין שינה לערות אני מרגישה את הטיקים בעצמי, גם אם עוצמתם נמוכה, ולעתים כאשר אני כבר ישנה, עצמתם כה גבוהה עד כי הם מעירים אותי
    האם זו תופעה הדומה לPLMD והדבר מוכר?
    האם זה ניתן לטיפול? או שמלבד אי הנוחות האישית (שכן אני מעירה את בן זוגי בגללם) אין סיבה לדאוג?
    ידוע לי כי PLMD קורית בין היתר עקב חוסר ברזל, טרם ביצעתי בדיקת דם כך שאינני יודעת מה רמת הברזל בדם שלי..
    תודה על התייחסותכם
    טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיקים מתוך שינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    05/06/2008

הטיקים שאת מתארת הם קרוב לוודאי sleep starts או בשם אחר hypnic jerks - תנועות קצרות וחדות בשלבי ההירדמות. תנועות דומות עשויות להופיע גם בשנת חלום. אין קשר בין תופעה זו לבין תנועות רגליים מחזוריות בשינה. אין משמעות קלינית.

בברכה,

ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו