מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת חנק בשינהעידן06/07/2008
קוראים לי עידן אני בן 18 לפני גיוס וכבר שנה וחצי שאני סובל מתחושת חנק במהלך השינה שמלווה בחוסר יכולת להזיז את הגוף למשהו בסביבות העשרים שניות. לא דיוותי לצבא על הבעיה,בעיקר מחשש שיש לי איזשהי בעיה נפשית וזה ממש מלחיץ אותי,אבל בזמן האחרון התכיפות של התופעה התגבר וזה מקשה עליי לישון בצורה רציפה וטובה ואני מרגיש עייף ברוב היום. חשוב לציין שלא הלכתי לרופא לבדוק את זה ושוב זה מהחשש שיחשבו שהשתגעתי או משו כזה.. רציתי לדעת אם זו בעיה רפואית או שבאמת אני סתם משתגע,האם זה נפוץ,האם אפשר לטפל בזה,האם זה מסוכן ואם אני אדווח לצבא יעשו לי בעיות להתגייס חס וחלילה או שירידו לי את הפרופיל במקרה הגרוע?... אני ממש לחוץ מהדבר הזה.. תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתה לא משתגע
ד''ר מיכל לוסטיג06/07/2008ותפסיק להיות חרד מכך. פנה לרופא בקופת חולים חובת הדיווח בכל מקרה היא עליך.
מתוך התאור שלך תיתכנה מספר אבחנות (אף אחת מהן אינה מסוכנת ואינך משתגע)-לא ציינת את משקלך ולמשקל מרכיב חשוב ביכולת לכוון לאבחנה-ובכל מקרה יתכן ומדובר ב"שיתוק שינה" תופעה מפחידה אך אינה מסוכנת , יתכן כי מדובר בהתקפי חרדה ,או בסבירות נמוכה יותר ברפלוקס של תוכן קיבה או בהפרעת נשימה בשינה.
בכל מקרה נראה לי כי כעת אתה מפתח גם חרדה מפני השינה וזו תתחיל להדיר שינה מעינך.
פנה לרופא שינה או לרופא משפחה והתייעץ באופן אישי.
בהצלחה ושירות קל
ד"ר מיכל לוסטיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)