הפרעת חנק בשינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת חנק בשינה
    עידן
    06/07/2008

קוראים לי עידן אני בן 18 לפני גיוס וכבר שנה וחצי שאני סובל מתחושת חנק במהלך השינה שמלווה בחוסר יכולת להזיז את הגוף למשהו בסביבות העשרים שניות. לא דיוותי לצבא על הבעיה,בעיקר מחשש שיש לי איזשהי בעיה נפשית וזה ממש מלחיץ אותי,אבל בזמן האחרון התכיפות של התופעה התגבר וזה מקשה עליי לישון בצורה רציפה וטובה ואני מרגיש עייף ברוב היום. חשוב לציין שלא הלכתי לרופא לבדוק את זה ושוב זה מהחשש שיחשבו שהשתגעתי או משו כזה.. רציתי לדעת אם זו בעיה רפואית או שבאמת אני סתם משתגע,האם זה נפוץ,האם אפשר לטפל בזה,האם זה מסוכן ואם אני אדווח לצבא יעשו לי בעיות להתגייס חס וחלילה או שירידו לי את הפרופיל במקרה הגרוע?... אני ממש לחוץ מהדבר הזה.. תודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת חנק בשינה

הוספת תגובה

• אתה לא משתגע

ד''ר מיכל לוסטיג
    06/07/2008

ותפסיק להיות חרד מכך. פנה לרופא בקופת חולים חובת הדיווח בכל מקרה היא עליך.
    מתוך התאור שלך תיתכנה מספר אבחנות (אף אחת מהן אינה מסוכנת ואינך משתגע)-לא ציינת את משקלך ולמשקל מרכיב חשוב ביכולת לכוון לאבחנה-ובכל מקרה יתכן ומדובר ב"שיתוק שינה" תופעה מפחידה אך אינה מסוכנת , יתכן כי מדובר בהתקפי חרדה ,או בסבירות נמוכה יותר ברפלוקס של תוכן קיבה או בהפרעת נשימה בשינה.
    בכל מקרה נראה לי כי כעת אתה מפתח גם חרדה מפני השינה וזו תתחיל להדיר שינה מעינך.
    פנה לרופא שינה או לרופא משפחה והתייעץ באופן אישי.

בהצלחה ושירות קל
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו