"טיקים" מתוך שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "טיקים" מתוך שינה
    DD
    18/06/2007

שלום,
    לאחרונה בן זוגי מעיר לי שבלילה יש לי מין "טיקים" או קפיצות כאלה ברגליים תוך כדי שינה עד כדי כך שזה מעיר אותו, אני לא מתעוררת מכך.
    ממה זה יכול להיגרם? זה מעכיר לנו את איכות החיים כיוון שהוא בקושי ישן ואז הוא מעיר אותי כדי שאפסיק וכך זה נמשך כל לילה..
    מה ניתן לעשות ולמי ניתן לפנות בנושא?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "טיקים" מתוך שינה

הוספת תגובה

• תנועתיות בעת שינה

ד''ר מיכל לוסטיג
    18/06/2007

לרוב ל"טיקים" האלה אין כל משמעות. לא ציינת בת כמה את. ואם את סובלת ממחלות כלשהן. ישנה תסמונת המכונה "תנועות רגליים מחזוריות" בעת השינה שבשכיחות גבוהה אין לה הסבר אך לעתים חסרים של ברזל, חומצה פולית , B12 , תפקודי בלוטת מגן לא מאוזנים ועוד היא מופיעה.
    ישנה אפשרות של hypnic jerks-קפיצות של אבר -יד, רגל עם הכניסה לשינה. אין להםכל משמעות.

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאלות

DD
    18/06/2007

אני בת 25 צמחונית, אכן ייתכן מאוד שיש לי מחסור בB12 אני נוטלת תחליפים וכן סובלת מאנמיה.
    האם ייתכן קשר בין תת תפקוד בלוטת התריס (העניין נמצא בבירור) לעניין? אני סובלת בזמן האחרון מסחרחורות וחולשה כללית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובה היא כן לשאלותיך ו-

דר לוסטיג
    18/06/2007

כל הנל עלולים להביא לתנועות רגליים מחזוריות. ניתן לבצע בדיקת שינה על מנת להוכיח קיומן אך חשוב יותר לטפל בחסרים ולאזן תפקודי בלוטת מגן

ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו