התעוררות באמצע השינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעוררות באמצע השינה
    יעל
    20/07/2008

היי, אני בחורה בת 25 ואוהבת מאוד לישון. אף פעם בחיי לא היו לי בעיות להירדם ולא משנה באיזה מקום ובאיזה שעה. בחיי אני עובדת ולומדת ובד"כ ישנה 5-6 שעות בלילה. ב-4 הלילות האחרונים אני פתאום מתעוררת לאחר כחצי שעה אחרי שנרדמתי כאשר אני מרגישה עירנית לגמרי, ולא נרדמת בחצי שעה-שעה שלאחר ההתעוררות. כמו כן, אני מרגישה זרמי חום שעוברים בגוף במהלך הזמן שאני ערה, כל כמה דקות. חשוב לציין שאני לא מרגישה את זה במהלך היום או לפני השינה, רק במהלך החצי-שעה /שעה שאני ערה באמצע הלילה. אף פעם לא היו לי בעיות שינה, להפך- אני תמיד ישנה מאוד חזק ונרדמת מאוד מהר. רציתי לדעת מה יכולה להיות הבעיה לכך, היות ואף פעם לא היו לי בעיות שינה, זה מדאיג אותי. תודה רבה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות באמצע השינה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    20/07/2008

בדרך כלל יקיצות כפי שתארת קשורות למתח נפשי. ייתכן - התקפי חרדה?!
    כדי "לשבור" את המעגל של יקיצה לילית ודאגה עקב כך שעלולה להחמיר את נדודי השינה אני מציעה לך לנסות טיפול עם קלמנרבין, רלקסין, רגיעון או תכשיר מרגיע טבעי אחר לפני השינה.
    תעדכני.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל
    20/07/2008

תודה רבה ד"ר, בהחלט אנסה :) שבוע מצוין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו