מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך ל"שינה מעייפת"מישהו05/08/2008
שלום ותודה על התגובה אני כבר שנים לא יושן ברצף, גם את ההודעה הזאת אני רושם אחרי שקמתי (השעה 4:00) כי התעייפתי מלישון. אני דווקא לא חושב שהדיכאון הוא הבעיה ואפילו להפך אני יסביר: הדיכאון אצלי מתבטא לא בעצבות כזאת שאין תקווה וכו'. הוא מתבטא יותר בשביזות. זאת לדעתי המילה עבורי. שאני מרגיש חרא כזה ושבוז ולא בא לי לעשות כלום. לא מזמן הפסיכיאטרית שלי נתנה לי ריספרדל. לקחתי אותו במשך 5 ימים והפסקתי. אני חייב להגיד שלא ישנתי ככה שנים... ואני שם דגש על ההבדל בין גרם לשינה יותר טובה לבין מעייפת ומרדימה. לקחתי כבר כדורים מעייפים אבל למרות שהם מעייפים הם לא גורמים לשינה יותר טובה ול"עייפות" הזאת מלישון. הריספרדל גרם לי לשינה מעולה וקמתי פעם אחת באמצע הלילה לשירותים ומיד חזרתי לישון מצד שני הריספרדל הכניס אותי לדיכאון עמוק כזה של עצבות וחוסר תקווה ומה שאנשים בדרך כלל מתכוונים שאומרים דיכאון. אני ממש לא יודע מה לעשות. כדור מרדים לא יעזור לי אלא סתם יעשה אותי יותר "עייף" אבל אני לא ישן טוב וכל הלילה וגם ביום שלמחרת אני יהיה עייף מדי. אגב ניסתי עד עכשיו כדורים מסוג SSRI וSNRI שרק גרמו לאי שקט ואני לא מדבר על תופעות לוואי של התחלת הטיפול. בתילחת הטיפול בהם דווקא לא היה כלום ורק לאחר שבועיים בערך התחיל האי שקט. אני חושב שאני צריך כדורים שמשפיעים רק על הנוראדרנלין גם מהסיבה הזאת וגם כי לפני זה הייתי לוקח רמוטיב והוא עזר לי נגד הדיכאון. והוא פועל הרוב על הנוראדרנלין לפי מה שידוע לי. מה עלי לעשות בקשר לבעיה שאני מתעייף מלישון? אני פשוט מתעייף כאילו מזה שהשינה טובה חזקה וקם. בבקשה תייעצי לי מה לעשות תודה רבה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר05/08/2008לפי מה שכתבת בפירוט המפתח לפתרון לדעתי נמצא אצל הפסיכיאטרית המטפלת בך. הפרעת השינה משנית להפרעה במצב הרוח.
אין פתרונות קסם אלא המשך חיפוש אחר הטיפול המתאים ביותר עבורך.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)