מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלימה קשה ותרופהלירון11/08/2008
שלום.אני בן 25 ובעקבות מתח כרוני נטלתי במשך כחודשיים את התרופה REMOTIV. לפני נטילת התרופה היא מתח תמידי אך ללא כל בעיות שינה,ההיפך ישנתי מעולה! כיון שהתרופה לא הועילה עבורי וגם גרמה לתופעת לוואי של הגברת החלומות בלילה הפסקתי עם התרופה כמעט באופן חד (כלומר ירדתי מ-2 כדורים לכדור אחד למשך 4 ימים והפסקתי). מאז עברו כבר כ-9 חודשים בהם אני ממש סובל בלילה מחלימה אינטנסיבית וקשה,המון חלומות מציאותיים ממש ללא הפסקה. אין יקיצות בלילה,כלומר הגוף "כאילו" ישן אבל המוח עובד נון סטופ. גם כשאני כבר מתעורר בבוקר וממשיך לנמנם פוקדים אותי חלומות קצרים ומשונים שממש משתנים כל כמה שניות. חשבתי שעם הפסקת התרופה תוך מספר ימים עד שבועות הכל צריך להעלם אבל המציאות אצלי היא אחרת.התופעה הזו כמובן גורמת לתשישות ועייפות בבוקר שלמחרת.אני ממש חצי בן אדם. מספר שאלות: 1.האם רצוי לבצע בדיקת E.E.G לראות מה קורה? 2.האם כדאי לקחת בשלב זה כדורי הרגעה למספר שבועות כדי להוריד את הפעילות האינטנסיבית במוח?האם כדורי קלמנרבין יכול לשרת מטרה זו? 3.מדוע זה נמשך כבר 8 חודשים ומתי זה צפוי לחלוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר12/08/2008רמוטיב (ותרופות שפועלות במנגנון דומה) אכן עלול להגביר חלימה או לתת הרגשה של חלימה אינטנסיבית במיוחד.
אבל - גם הפסקה חדה של רמוטיב ודומיו עלולה לגרום לחלימה מאוד אינטנסיבית.
לא ברור לי מה הגורם לחלימה הכל כך סוערת שאתה מתאר ולמשך זמן כל כך ארוך.
בדיקת EEG לא תקדם אותך ועל פניו לא נראה לי שקלמנרבין הוא הפתרון.
המקום המתאים לבירור הוא מכון שינה. בקש הפנייה דרך קופת החולים.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)