מלטונין והשלכותיו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלטונין והשלכותיו
    דין
    13/08/2008

שלום, אני בן 26 שנוטל מלטונין לפני לילה שלאחריו צריך לקום לעבודה. אני רוצה להדגיש שקניתי את המלטונין בבית טבע, זה לאחר שאף רופא לא הסכים לתת לי הפניה למכון שינה. הבעיה שלי היא נטיה ללכת לישון בשעות מאוחרות מאד בלילה, מה שיוצר קשיים ועייפות ביום למחרת. המלטונין מאד עוזר לי להירדם ו"מציל" אותי מימים קשים אחרי לילות בלי שינה. השאלה שלי היא האם נטילת המלטונין מצידי לא יכולה לגרום לנזק לטווח הארוך (אני נוטל אותו לסירוגין רק בימי עבודה)? או שבטוח ליטול אותו ללא חשש? אודה לחוות דעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין והשלכותיו

הוספת תגובה

• מלטונין

ד''ר מיכל לוסטיג
    13/08/2008

גם אם לא תכננת-שאלת שאלות מרובות
    ((-:
    ראשית , המלטונין שבחנויות הטבע, איני יודעת את טבעו ומה הוא מכיל וכמה. לגבי המלטונין הנמכר בבתי מרקחת מסויימים בהתאם למרשם-עד כמה שידיעתנו משגת לא ידוע על נזק לטווח ארוך אך המחקרים יחסית הם קצרי מועד.
    יתכן ואתה סובל בכלל מהפרעה בשעון ביולוגי ומכך הטיפול הוא אכן מלטונין אך בוודאי לא כפי שאתה לוקח אותו. כרגע אתה רק נהנה מהאפקט המיידי שהוא בעצם תופעת לוואי של ישנוניות ולא האפקט הטיפולי של מלטונין.
    כדאי לפנות לשיחה אצל רופא שינה
    התשלום במרפאות בתי החולים לשיחת רופא אינו גבוה

ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזהבית חולים אני יכול לפנות?

דין
    14/08/2008

אפשר לקבל פרטים? פשוט אף רופא לא מוכן לתת לי הפניה למכון שינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן?

ד"ר לוסטיג
    14/08/2008

איני יודעת היכן אתה מתגורר אך באיזור המרכז ישנה מעבדת שינה בבהיח תל השומר, וולפסון, ובבית לוינשטיין. בחיפה ישנה בטכניון (ממקומת כמדומני ברמבם), בירושלים בשערי צדק ובבאר שבע בסורוקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו