התמכרות או לא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמכרות או לא?
    אורחת
    27/06/2007

שלום רב
    בעקבות דיכאון נתן לי הפסיכאטר שלושה פרוזק ליום. בגלל שהייתי בתקופה קשה ולא ישנתי הוא נתן לי לכל לילה כדור שינה ולוריוון.
    מאז המינון הנל אני חזרתי לעצמי, מרגישה טוב ומתפקדת.
    הפסיכאטר לוחץ עלי להפסיק את כדור השינה ואני עצמי מרגישה שאין לי צורך בלווריוון . אבל........אני לא ישנה בכלל.הלילות הפכו לימים. אני נרדמת בקושי לשעתיים ואחכ נרדמת לסירוגין.
    בעלי טוען שהוא לא היה מפסיק את כדור השינה והלווריוון רק בגלל שטוב לי איתם. אני לא מעלה מינונים. מה לעשות?
    תודה אורחת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות או לא?

הוספת תגובה

• התמכרות?

ד''ר מיכל לוסטיג
    27/06/2007

לכדורי שינה והרגעה מסוג הלוריבאן ודומיו, אכן קיימת התמכרות וקיים פיתוח סבילות כך שכדי להשיג את אותו אפקט נדרשת העלאת מינון. בכל מקרה לאחר שמוש ארוך , מעבר לחודש ברצף, אין להפסיקו בבת אחת אלא לנסות ולהפחית ב25% בכך שבןע

לילה טוב
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם טוב לי ?

אורחת
    27/06/2007

אני נוטלת את תרופות לשינה כבר שנה. והם כל כך טובות לי. ואני לא מגבירה מינון. האם אני מסכנת את בריאותי? אודה לך מאוד על תשובתך כי אני כל הזמן הולכת במחשבה שאני לא בסדר.אבל זה מאזן אותי יש לי מצב רוח טוב מדוע אני צריכה להפסיק אם כדור השינה והלווריוון רק עושה לי טוב?
    מדוע אני צריכה להילחם ולגרום לעצמי עכשיו סבל?
    תודה על המהירות בה השבת לי וכל הכבוד לפורום הזה
    ממני האורחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברוכה הבאה לאורחת

ד''ר מיכל לוסטיג
    27/06/2007

לא ציינת בת כמה את. אבל בכל מקרה אם את מצליחה לאורך זמן ארוך להסתדר מבלי להעלות מנון ומבלי תופעות לוואי, מי אני שאפריע בכך או במילים אחרות הנזק לא יהיה גדול. הבעיה תתחיל באם לא יספיק כדור אחד ואז את עלולה להכנס ל"מעגל רשע" של קשיי שינה העלאת מנון וכו.

בברכה
    ד"ר מיכל לוסטיג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ואני בת 54.

אורחת
    27/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו