נטילת מלטונין במינון 6 במקום 5 מ"ג

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת מלטונין במינון 6 במקום 5 מ"ג
    יעל
    29/08/2008

השאלה בקצרה: האם ישנה בעייתיות בנטילת מלטונין במינון 6 במקום 5 מ"ג? [ ובפירוט: רופא מומחה לשינה קבע כי אני סובלת מסימפטום שעון ביולוגי דחוי ולכן קשה לי להירדם בשעות מוקדמות. הוא רשם לי, כמקובל, את המינון הקלאסי של 5 מ"ג ביום. יש לי חבר שמתגורר בארה"ב ומגיע לישראל לעתים תכופות, ודרכו אני יכולה לקנות מלטונין ללא מרשם רופא בארה"ב כל אימת שאחפוץ, בסכומים מגוכחים לעומת ישראל - 5-10% מהעלות בארץ (!). אבל, המלטונין שניתן לרכישה בכל סופר ובית-מרקחת בארה"ב, הוא במינון של עד 3 מ"ג משום מה. מעל למינון זה חייבים לבוא עם מרשם מרופא אמריקאי. ואני תוהה, האם אוכל, בנוחות כה רבה, לרכוש דרכו את המלטונין במינון 3 מ"ג ופשוט ליטול שניים מהם בכל ערב, וכמה זה 'קריטי' אם זה יהיה 6 מ"ג ולא 5]. מסיבות השמורות עימי, אני מעדיפה ביותר לקבל מידע מפורום זה ולקבל את ההחלטה בעניין בעצמי ולא לשוב לרופא המטפל שנתן לי מלכתחילה את המרשם. אשמח ביותר לקבל כאן תשובה, לפחות עקרונית, ולא המלצה לפנות אליו חזרה. שאלונת נוספת נשאלה ע"י ידיד שלי, שעומד להתחיל ליטול מלטונין אף הוא וקרא מאמר ישן שמטריד את מנוחתו על תופעות לואי כגון פגיעה של כדורי המלטונין באיכות הזרע, ועוד.. האם יש אמת בדבר והאם יש פרסומים חדשים בנידון שמאששים או מפריכים את הידיעה הזו על תופעות לוואי בכלל ופגיעה בזרע בפרט? תודה רבה מראש וחלומות פז :) יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    29/08/2008

לא קריטי אם יהיה 6 מ"ג במקום 5 מ"ג. לעיתים גם 3 מ"ג מספיקים.
    רק שימי לב: תכשירי המלטונין מארה"ב לא תמיד "נקיים", ז"א יש בהם תוספות נילוות שונות (ויטמינים, חומרים מרגיעים כמו theanin ועוד).
    אני מעדיפה לתת טיפול עם מלטונין "נקי" שמכינים מחומר גולמי בבית מרקחת.

בברכה,
    ד"ר דליה שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

יעל
    07/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו